Καταγγελία Α.Ο. Σύρου για τον αγώνα με τον Πανναξιακό: «Τελικός – παρωδία»

admin
30/04/2015 19:38
 
 
 

Την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή του τελικού του πρωταθλήματος Κυκλάδων κ. Ζαράνη και τη διαγραφή του από τους πίνακες διαιτητών ζητά ο Α.Ο. Σύρου, ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα για την «ζούγκλα» που επικράτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία του.

Την καταγγελία (η οποία κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Αθλητισμού και τον κ. Κοντωνή, καθώς και σε Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., Γ.Γ.Α., Ε.Π.Σ.Κ., Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Κ., τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κυκλάδων και σε τοπικά και εθνικά Μ.Μ.Ε.), υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Σύρου. Σε αυτήν, το Δ.Σ. περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία συνέβησαν με την ανοχή του διαιτητή κ. Ζαράνη, που δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως «ηθικό αυτουργό της απώλειας του πρωταθλήματος και της χαοτικής κατάστασης που επικράτησε στον τελικό του πρωταθλήματος».

Αναλυτικά, η καταγγελία του Α.Ο. Σύρου έχει ως εξής:

Ο Α.Ο. Σύρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του, για όσα συνέβησαν στον τελικό – παρωδία του πρωταθλήματος Κυκλάδων, με την πλήρη και καθολική ευθύνη να βαρύνει τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιάννη Ζαράνη.

Ο εν λόγω κύριος αποδείχθηκε πολύ κατώτερος του αναμενόμενου και απέτυχε να διαχειριστεί τις συνθήκες που επικράτησαν στον πλέον κρίσιμο αγώνα της χρονιάς. Επέτρεψε να δημιουργηθούν καταστάσεις πρωτόγνωρες για ποδοσφαιρικό αγώνα, φοβούμενος προφανώς να εφαρμόσει τον κανονισμό της FIFA και της ΕΠΟ.

Ποιον κανονισμό εννοούμε; Αυτόν που είχε αποστείλει η ίδια η Κ.Ε.Δ. της Ε.Π.Ο., προς όλους τους Διαιτητές και όλες τις ΕΠΣ της χώρας, μοιράστηκε σε όλα τα σωματεία και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Χωριανόπουλος την ημέρα της Κλήρωσης των Αγώνων Μπαράζ το είχε αναγνώσει και είχε επιστήσει την προσοχή των σωματείων για την πιστή και πλήρη εφαρμογή του και ο οποίος Κανονισμός έκανε λόγο για οριστική διακοπή του αγώνα σε περίπτωση εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς επίσης και ρήψης αντικειμένων εντός αγωνιστικού χώρου.

Κάτι το οποίο συνέβη την περασμένη Κυριακή στην Πάρο και μάλιστα δεν συνέβη μία φορά αλλά τρεις(!) στο ημίχρονο του αγώνα, όπου κινήθηκαν απειλητικά φίλαθλοι του Α.Ο. Πανναξιακού (και οι οποίοι μάλιστα φορούσαν διακριτικά ρούχα της ομάδας τους), εναντίον του διαιτητικού τρίου καθώς επίσης και με αποκορύφωμα βέβαια λίγα λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης όταν οι παίκτες και παράγοντες του Πανναξιακού, έτρεχαν να βγάλουν από το γήπεδο τούς οπαδούς της ομάδας τους, που προσπάθησαν να προπηλακίσουν τον κ. Ζαράνη, ενώ στην εξέδρα άλλοι είχαν επιτεθεί σε φιλάθλους του Α.Ο. Σύρου με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δύο απ’ αυτούς, οι οποίοι μπορούν να το καταμαρτυρήσουν.

Αν προσθέσουμε σε αυτά τις πολλαπλές ρίψεις κροτίδων, μπουκαλιών (ένα από αυτά χτύπησε τον ποδοσφαιριστή μας Μανουδάκη με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στα βίντεο του αγώνα να σωριαστεί κάτω, εντός του σκάμματος του γηπέδου) ακόμα και κάδου απορριμμάτων γίνεται εύκολα κατανοητό ότι επικράτησαν συνθήκες ζούγκλας. Μπροστά σε όλα αυτά ο «άρχοντας» της αναμέτρησης το μόνο που έκανε ήταν να διακόψει το ματς για λίγα λεπτά και μετά να σφυρίξει τη λήξη του 4΄νωρίτερα, και να οδηγήσει τις δύο ομάδες στην εύκολη λύση, δηλ. στα πέναλτι, γιατί φοβόταν ότι αν δεν σφυρίξει γρηγορότερα τον αγώνα, δεν θα φεύγαμε από το γήπεδο.

Επιπλέον η διοργανώτρια αρχή Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, όρισε τον Τελικό Πρωταθλήματος το παιχνίδι όλης της χρονιάς, χωρίς Παρατηρητή αγώνα, αποδεικνύοντας την πλήρη διάλυση της, και φυσικά ο Άρχων του αγώνα, δεν έκανε απολύτως τίποτα στο να βρεθεί και να οριστεί Παρατηρητής, ενώ θα μπορούσε να είχε οριστεί κάποιος μετά από συμφωνία των δυο ομάδων ή κάλλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ. κ. Σιγάλας ή ο κ. Καφτηράνης, όπου όταν ερωτήθηκαν από την μεριά της ομάδας μας, είπαν ότι ήρθαμε απλώς για να δούμε τον αγώνα ως θεατές.

Τεράστια ευθύνη της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και στην μη ύπαρξη αστυνομικής δύναμης στο γήπεδο της Πάρου, ενώ γνώριζε από την αρχή της εβδομάδας για την μετακίνηση φιλάθλων και των δύο ομάδων, ώστε να παρευρεθούν στο γήπεδο για την παρακολούθηση του Τελικού, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε ως Διοργανώτρια αρχή να αποστείλει έγγραφο και να ζητάει την ύπαρξη αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι της ομάδας μας να μείνουν απροστάτευτοι έναντι μερίδας οπαδών – (χούλιγκαν) του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ.    

Επίσης ο Διαιτητής της αναμέτρησης επέτρεψε να κάθονται στον πάγκο του Πανναξιακού δύο (2) παραπάνω παράνομα άτομα απ’ όσα ορίζει ο κανονισμός και σε παρατήρηση του αρχηγού της ομάδας μας Γιώργου Παπαδάκη, γιατί άφησε να συμβεί αυτό απάντησε «επειδή είμαι βλάκας και δεν το κατάλαβα».

Επίσης ο κ. Ζαράνης χυδαιολογούσε συνεχώς και μιλούσε υποτιμητικά προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας με αποκορύφωμα στον ποδοσφαιριστή μας Μπαλόπιτα Αντώνη, που γύρισε και του είπε «πάρε τα αρ…ια μου».

Επέτρεψε κατά την διαδικασία των πέναλτι να βρίσκονται συνεχώς πίσω από τον τερματοφύλακα της ομάδας μας Συριανό Κων/νο άτομα της ομάδας του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ. 

Τέλος ο Διαιτητής Ζαράνης δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη – κόκκινη στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο.ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Καρελέμογλου, ο οποίος μπροστά στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας Παπαδάκη και Σαγκινέτο, τον ρώτησε «Αν έχει ήδη κάρτα» και του απάντησε «ναι» και έτσι δεν του έδειξε την 2η κίτρινη – κόκκινη, ως όφειλε για σκληρό μαρκάρισμα.   

Για όλα αυτά και άλλα πολλά, ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του κ. Ζαράνη και τη διαγραφή του από τους πίνακες διαιτητών, ώστε να μην επαναλάβει και στο μέλλον ανάλογα «εγκλήματα». Επίσης ζητάμε να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων με την παρουσία παραγόντων του Α.Ο. Σύρου, όσο και του κ. Ζαράνη προκειμένου να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας. Θεωρούμε ότι αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της απώλειας του πρωταθλήματος και της χαοτικής κατάστασης που επικράτησε στον τελικό του πρωταθλήματος!

Το βίντεο που αποδεικνύει τα όσα λέμε είναι το αναρτημένο βίντεο του «www.cyclades24.gr», της «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» και του «www.syros-sports.gr» και το οποίο μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε και το οποίο θα αποσταλεί στις αρμόδιες Αρχές.

 

Υ.Γ.: Την ανυπαρξία του Παρατηρητή αγώνα, καθώς επίσης και της εισβολής φιλάθλων εντός αγωνιστικού χώρου, καταμαρτυρεί και το Φύλλο Αγώνος.

 

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*