Πανναξιακός ΑΟ για τη δημοσιότητα των επεισοδίων: “Στόχος τους να μειώσουν το μέγεθος της επιτυχίας μας”

admin
28/04/2015 9:19
  •  
  •  
  •  
Απαντήσεις στα όσα ακούγονται σχετικά με τα επεισόδια που “σημάδεψαν” τον τελικό πρωταθλήματος Κυκλάδων την Κυριακή στην Πάρο, μεταξύ του Πανναξιακού ΑΟ και του ΑΟ Σύρου δίνει η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ναξιακής ομάδας.
Το θέμα των “επεισοδίων” στο γήπεδο της Πάρου έχουν πάρει διαστάσεις και έχουν προβληθεί ακόμα και από πανελλαδικά ΜΜΕ. 
 
Ο Πανναξιακός “καταδικάζει” κάθε μορφής επεισόδια που γίνονται στις κερκίδες των φιλάθλων, ενώ θεωρεί “υπερβολικό το θόρυβο” που ξέσπασε γύρω από αυτά μετά τον τελικό. Επισημαίνει επίσης ότι αυτά οφείλονται σε προκλήσεις από μεμονωμένους οπαδούς του ΑΟ Σύρου και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν τα όσα ειπώθηκαν σχετικά σε μεγάλο κανάλι. Τέλος ο Πανναξιακός προειδοποιεί ότι “σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη σχολίων σε βάρος της ηθικής των παικτών, του τεχνικού μας και λοιπών παραγόντων του Πανναξιακού Α.Ο. προειδοποιούμε ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον τους“.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση του Πανναξιακού ΑΟ σε όσα 
Με αφορμή τα σχόλια και τα παραλειπόμενα αλλά και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον τελικό του πρωταθλήματος Κυκλάδων μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Σύρου – Πανναξιακού Α.Ο. που έγινε στο γήπεδο της Πάρου την Κυριακή 26/04/2015, το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.  δηλώνει τα εξής:
 
α) Καταδικάζει κάθε μορφής επεισόδια που έγιναν κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και κάθε επεισόδια γενικά, στις κερκίδες μεταξύ των φιλάθλων.
 
β) Τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα, έγιναν προς το τέλος της παράτασης από 2 ή 3 άτομα και δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του αγώνα.
Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε είναι υπερβολικός αφού οι εικόνες συνωστισμού που προβλήθηκαν στην τηλεόραση περιλαμβάνουν, κυρίως άτομα που χωρίζουν τους συμπλεκόμενους και όχι άτομα που εμπλέκονται.
Εδώ τονίζουμε η αρχή των περιορισμένων αυτών ταραχών οφείλεται σε πρόκληση από επίσης μεμονωμένα άτομα – οπαδοί του Α.Ο. Σύρου.
 
γ) Είχαμε επισημάνει ότι ο ορισμός της διαιτησίας του αγώνα ήταν εσφαλμένος αφού η παρουσία των τριών (3) Συριανών διαιτητών ήταν εξ αρχής αντίθετη με την αρχή της ίσης αντιμετώπισης των ομάδων και αποτέλεσε σημαντικό αρνητικό παράγοντα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 
δ) Η διαιτησία ανέχθηκε τις επανειλημμένες εισόδους και παρεμβάσεις του προπονητή του Α.Ο. Σύρου μέχρι την οριστική αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο (65′) και του επέτρεψε στην συνέχεια να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, τον πάγκο, τα αποδυτήρια και να καθοδηγεί και να εμψυχώνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του από κοντά. Επίσης ο διαιτητής αδιαφόρησε για τις συνεχείς ύβρεις – απειλές   του επιτελείου και του “πάγκου” του Α.Ο. Σύρου προς το πρόσωπο του αλλά και των βοηθών του.
Τέλος δεν έδωσε καταφανές πέναλτι στο 25′ υπέρ της ομάδας μας, με σύγχρονη αποβολή του αμυνόμενου, ενώ σημείωσε πολλά υπερβολικά φάουλ σε βάρος μας με κύριο σκοπό την αλλαγή κατοχή μπάλας ανακόπτοντας την ομάδα μας και δίνοντας πλεονέκτημα στην ομάδα της Σύρου. Τα video είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για όλα τα παραπάνω τα οποία εν τέλει εκνεύρισαν τους φιλάθλους και αύξησαν το κλίμα δυσπιστίας. 
 
ε) Οι παράγοντες, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας επέδειξαν ψυχραιμία, κοσμιότατη συμπεριφορά, απευθύνθηκαν και ηρέμησαν τους φιλάθλους, ενώ προστάτευσαν τους διαιτητές και βοήθησαν στην ομαλή περαίωση του αγώνα.
Στηλιτεύουμε τους σχολιασμούς που μάθαμε ότι έγιναν σε μεγάλο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι σε βάρος των παραγόντων και τεχνικού επιτελείου της ομάδας και διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι εμπλέχθηκαν, έστω και στο ελάχιστο σε ταραχές. Περιμένουμε την διόρθωση των λεγομένων αφού φαίνεται ότι πρόκειται για εσφαλμένη ενημέρωση από κέντρα συνειδητής παραπληροφόρησης που στόχο έχουν να μειώσουν το μέγεθος της επιτυχίας μας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη σχολίων σε βάρος της ηθικής των παικτών, του τεχνικού μας και λοιπών παραγόντων του Πανναξιακού Α.Ο. προειδοποιούμε ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον τους.
Ας καταλάβουν εν πάσει περιπτώσει όσοι ακόμη δεν το έχουν καταλάβει ότι η ομάδα της Νάξου κατέκτησε με το σπαθί της Κύπελλο και Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κυκλάδων, ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες  που βρήκε στο δρόμο της.
Κλείνοντας ζητάμε δημόσια συγγνώμη από άτομα που τυχών υπήρξαν «θύματα» επιπόλαιων ενεργειών οπαδών της ομάδας μας όπως η ρίψη κάποιου αντικειμένου στην κερκίδα ή η εμπλοκή σε μεμονωμένα επεισόδια, παρότι η ευθύνη δεν μας αναλογεί.
 
Με τιμή το
Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ  Α.Ο.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)