Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Portarathlon

Άκης Αξαόπουλος
03/06/2018 21:53
 
 
 

Η Νάξος είναι έτοιμη για να «αγκαλιάσει» τη νέα διοργάνωση που στοχεύει να γίνει θεσμός.

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και το Σαββατοκύριακο περνάμε στη δράση με τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon».
Οι αθλητές βρίσκονται στο νησί των Κυκλάδων και αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου ξεκινούν τις προσπάθειές τους στο δέκαθλο και το έπταθλο στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής καλωσορίζοντας τους αθλητές δήλωσε για τη διοργάνωση: «Είναι μια σημαντική προσπάθεια που ξεκινάει από την τοπική μας Ένωση που τη στηρίζουμε και ελπίζω να γίνει θεσμός. Η δική μου παρουσία έχει αυτή τη στήριξη και προσωπικά γιατί ήμουν αθλητής του δεκάθλου, ένα αδικημένο άθλημα και αυτή η διοργάνωση μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμισή του. Στόχος και σαν Ομοσπονδία είναι να κλείσουμε τέτοιους αγώνες, κίνητρο για τους αθλητές. Επίσης, στο νέο αυτό ξεκίνημα θέλουμε να δημιουργήσουμε δράσεις για να δημιουργήσουμε ομάδες για το Κύπελλο Συνθέτων τα επόμενα χρόνια»

Η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη δήλωσε από την πλευρά της: «Στόχος του Portarathlon είναι να εδραιωθεί διεθνώς στο καλεντάρι και κάθε χρόνο να μεγαλώνει. Δεν είναι εύκολη διοργάνωση, αλλά με συνεχή κόπο θα τα καταφέρουμε».

Συνολικά μετέχουν 14 αθλητές, 7 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες από τρεις χώρες, σε αυτή την πρώτη προσπάθεια των διοργανωτών να καθιερώσουν διεθνές μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, κάτι που λείπει από τη χώρα και γενικά την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έρχεται να τονώσει και τα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Νάξο.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το μεγάλο όνομα είναι αναμφισβήτητα ο Ουκρανός Vasil Ivanitskyi, με ατομικό ρεκόρ στο δέκαθλο 7.801β. Ο 27χρονος πρωταθλητής προέρχεται και από τη συμμετοχή του φέτος στο Multistars στη Φλωρεντία, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση με 7.404β.
Ένας από τους ανερχόμενους αθλητές είναι ο 22χρονος Σέρβος Aleksandar Grnovic, που πέρσι είχε αναδειχθεί Βαλκανιονίκης. Γυμνάζεται με έναν από τους γνωστότερους προπονητές συνθέτων, τον Ivan Dinic και το ατομικό του ρεκόρ είναι 7.225β.
Επίσης, μετέχει και ο Ουκρανός Vadym Adamchuk, που είναι 24 ετών και έχει ατομικό ρεκόρ 7.021β.

Από ελληνικής πλευράς θα έχουμε τέσσερις συμμετοχές, του πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια Παναγιώτη Μάντη που έχει ατομικό ρεκόρ 7.173β., του Παναγιώτη Πήτα, ο οποίος ήρθε στη Νάξο με νέο ατομικό ρεκόρ 6.884β. που πέτυχε στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στις 12-13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Ακόμη είναι ο Κώστας Λογδανίδης, που και εκείνος στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 6.713β. και ο Γιώργος Στεφανής με ατομικό ρεκόρ 6.251β., που είχε συγκεντρώσει το 2015 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων που είχε διεξαχθεί στη Νάξο.

Στις γυναίκες θα έχουμε δύο Ουκρανές πρωταθλήτριες και πέντε Ελληνίδες. Πρόκειται για την Irina Rofe-Beketova, 19 ετών, με ατομικό ρεκόρ 5.610β. και την 22χρονη Rimma Hordiyenko με ατομικό ρεκόρ 5.762β., που σημείωσε φέτος και συγκεκριμένα στις 27-28 Απριλίου στο διεθνές μίτινγκ στη Φλωρεντία.

Στη Νάξο επιστρέφει η Στέλλα Τζικανούλα, η οποία το 2015 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με 5.337β. που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Ακόμη θα είναι τρεις αθλήτριες που πέτυχαν πριν λίγες ημέρες ατομικά ρεκόρ στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα. Η Εμμανουέλα Ιωακειμίδου που συγκέντρωσε 4.994β. στους αγώνες που έγιναν στον Άγιο Κοσμά, όπου είχε πάρει την πρώτη θέση και στην ίδια διοργάνωση η Μελίνα Καστρινού ήταν δεύτερη με 4.622β.
Η Μαρία Ζαχαρούδη ήταν τρίτη στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με 4.741β., ενώ παρούσα θα είναι και η Ιωάννα Τσάβα που έχει ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο 4.189β. από πέρσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων που είχε διεξαχθεί στις Σέρρες.

Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες

www.portarathlon.gr
www.facebook.com/portarathlon/

(Visited 177 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*