Στο πρόγραμμα στήριξης ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΟΠΑΠ Α.Ε. ο Π.Α.Σ. Νάξου

admin
26/03/2015 12:56
 
 
 

Την υψηλότερη βαθμολογία στις Κυκλάδες απέσπασε στην αξιολόγηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. ο Π.Α.Σ. Νάξου.

Η ναξιώτικη ομάδα, μαζί με τον Α.Ο. Μυκόνου, είναι οι δύο ομάδες από τον νομό που θα συμμετέχουν (μαζί με ακόμη 123 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου από την υπόλοιπη Ελλάδα) στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών» της ΟΠΑΠ ΑΕ έως τις 30 Ιουνίου 2016.

 

«Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι»

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου νεανικού αθλητικού μοντέλου παγκοσμίως, ενώ θα συνδέεται και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα έχει επιτελικό – συμβουλευτικό ρόλο.

Το μήνυμα του προγράμματος είναι «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» και σκοπός της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, να αναδείξει τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

«Σημαντική διάκριση και μεγάλη αναγνώριση»

Για την επιλογή των ακαδημιών ακολουθήθηκαν διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες, οι οποίες περιλάμβαναν έλεγχο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών, καθώς και του προφίλ τους. Όσες ακαδημίες συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία, συμπεριλήφθησαν στις 125 που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μία από αυτές ήταν και ο Π.Α.Σ. Νάξου, ο οποίος χαρακτήρισε την επιλογή του «σημαντικότατη διάκριση, αλλά και συγχρόνως μεγάλη αναγνώριση – δικαίωση της σοβαρής δουλειάς που πραγματοποιείται».

Με δελτίο Τύπου, η ομάδα ευχαρίστησε το τεχνικό team κ.κ. Πέτρο Μαράκη και Πέτρο Σιδερή, καθώς και τον Γενικό Αρχηγό κ. Τερζίδη για τη στήριξη και την συνεργασία, καθώς μέσα από τον προγραμματισμό, την καθοδήγηση και την μεθοδικότητά τους, επιτεύχθηκε η διάκριση της Σχολής της ομάδας.

Τέλος, ευχαριστίες εκφράστηκαν και προς τους γονείς των αθλητών που εμπιστεύονται την Ακαδημία, με τη διαβεβαίωση ότι «η ανάπτυξη και η πρόοδος  των παιδιών τους αποτελεί τεράστια ευθύνη και υποχρέωση».

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*