Νάξος: Προφυλακιστέος ο 20χρονος Αλβανός που σκότωσε τον ξενοδόχο στη Σαντορίνη – Τι είπε στην απολογία του (video)

Newsroom
04/12/2020 18:58
 
 
 

 

Στα δικαστήρια Νάξου στην Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 20χρονος Αλβανός που δολοφόνησε τον 69χρονο ξενοδόχο στη Σαντορίνη. Εισαγγελέας και Ανακριτής τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο νεαρός, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα, επιβιβάστηκε στις 12:15 στο πλοίο, προκειμένου να μεταχθεί στα δικαστήρια.

Ο 20χρονος έφτασε στο λιμάνι Νάξου στις 14:30 κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και συνοδεία των αστυνομικών της ασφάλειας του ΑΤ Νάξου οδηγήθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα για την τυπική διαδικασία «παραλαβής» και αμέσως μετά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Μετά τη δίωρη απολογία του στην Εισαγγελέα και τον ανακριτή, ο 20χρονος (που κρίθηκε προφυλακιστέος) πήρε το δρόμο για το ΑΤ Νάξου όπου θα κρατηθεί προσωρινά μέχρι να πάρει το δρόμο προς κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα (φυλακή) της χώρας.

Απόστολος Λύτρας: «Πρόκειται περί ατυχήματος, δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει»

Αμέσως μετά την έξοδο του 20χρονου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου ο δικηγόρος του ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Όπως είπε ο πελάτης του δεν είχε καμία πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του άτυχου 69χρονου ξενοδόχου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, στην απολογία του ο 20χρονος Αλβανός ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του άτυχου ξενοδόχου ότι όλο το περιστατικό συνέβη όταν πήγε να ζητήσει ένα χρηματικό υπόλοιπο που του όφειλε το θύμα.

«Τότε το θύμα άρχισε να τον βρίζει και να τον προσβάλλει και μάλιστα απειλητικά προς το μέρος του, πήρε κι ένα μπουκάλι και τον χτύπησε γεγονός για το οποίο όταν συνελήφθη πήγε στο νοσοκομείο για το συγκεκριμένο περιστατικό. Τον έσπρωξε για να τον απωθήσει ευρισκόμενος σε άμυνα από τα χτυπήματα που δεχόταν από το θύμα. Το θύμα έχασε την ισορροπία του και έπεσε με το πίσω μέρος του κεφαλιού του σε ένα σκαλί που υπήρχε στην είσοδο του ξενοδοχείου» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Για το τι επακολούθησε μετά, ο δικηγόρος του 20χρονου σημείωσε: «Είπε στην ομολογία του ότι βρισκόταν σε άμυνα και πανικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να θυμηθώ και να καταλάβω γιατί έκανα αυτό το πράγμα». Είπε πάντως ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον σκοτώσει, ότι πήγε χωρίς κανένα μαχαίρι, όπλο ή άλλο μέσο που θα μπορούσε να του κάνει κακό και μόνο για να συζητήσουν».

Τα αιτήματα στον Ανακριτή

«Έχουμε υποβάλει αιτήματα στον ανακριτή και για να δούμε το DNA από το μπουκάλι με το οποίο δέχτηκε χτύπημα ο κατηγορούμενος, επίσης έχουμε ζητήσει να γίνει και αναπαράσταση» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Σε ότι αφορά αυτά που λέγονται σχετικά με χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα με αμβλύ όργανο ο κ. Λύτρας σημείωσε ότι πρόκειται για το κοντάρι της σφουγγαρίστρας.

«Επειδή έχει ακουστεί ότι του έδωσε χτύπημα με αμβλύ όργανο, το όργανο που αναφέρεται είναι ένα αλουμίνιο κοντάρι από τη σφουγγαρίστρα. Δεν υπάρχει λοστός, πρόκειται για το κοντάρι της σφουγγαρίστρας» είπε.

Για το γεγονός ότι τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό, ο κατηγορούμενος στην ομολογία του είπε ότι ήταν πολύ θυμωμένος κι ότι δεν ήξερε τι έκανε και ότι «βρήκε δίπλα του ένα μπουκάλι βότκα, τον περιέλουσε και έγινε αυτό που γνωρίζετε».

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια του θύματος και επανέλαβε ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

 

(Visited 1.573 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*