Αστυνομικός που πήγε υπηρεσία στην Τήνο περιγράφει πώς κόλλησε κορωνοϊό

Άκης Αξαόπουλος
09/09/2020 00:32
 
 
 

 

«Πήγαμε στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο σε αποστολή της υπηρεσίας και γυρίσαμε όλοι θετικοί στον Covid-19», λέει στο iefimerida.gr αστυνομικός που έχει τεθεί σε καραντίνα μετά την επιβεβαίωση, στα εργαστήρια του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ότι έχει μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό.

Ο ίδιος διηγείται ότι μετά την επιστροφή από την Τήνο και ενώ βρισκόταν στην εργασία του ανέβασε πυρετό. «Δεν ήταν υποχρεωτικό να κάνουμε τεστ πριν γυρίσουμε στην υπηρεσία. Όταν πήγα, την πρώτη μέρα, στις 17 Αυγούστου, δεν αισθανόμουν καλά. Ωστόσο, δεν έδωσα σημασία, γιατί παράλληλα αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα υγείας και ήμουν ταλαιπωρημένος από το ταξίδι. Αρχικά θεώρησα ότι είχα κρυώσει, γιατί στο καράβι είχε πολύ κρύο. Και άλλες φορές είχε συμβεί στο παρελθόν. Στη συνέχεια όμως παρουσίασα 39 πυρετό. Ενημέρωσα σχετικά και έκανα το τεστ, όπως και οι συνάδελφοί μου από άλλες υπηρεσίες, το οποίο βγήκε θετικό».

«Νομίζω ότι κόλλησα κορωνοϊό στο καράβι»

Στο άκουσμα της είδησης προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του. «Δεν το περίμενα, αλλά επειδή δεν είχα έντονα συμπτώματα προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμος. Μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς κόλλησα τον ιό, γιατί τηρούσαμε τα μέτρα ασφαλείας. Θεωρώ, ωστόσο, ότι πρέπει να έγινε στο καράβι, όταν πηγαίναμε στο νησί. Είχε ανεπίτρεπτα πολύ κόσμο».
Αν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού βρισκόταν, μαζί με τους συναδέλφους του, στο κατάστρωμα, σε ανοιχτό χώρο, εντούτοις, όπως αναφέρει ο αστυνομικός, δεν ήταν δυνατόν να φοράει συνέχεια τη μάσκα.
«Είχε θαλασσοταραχή και αέρα. Συχνά πυκνά βρεχόμασταν και επειδή ήμασταν σε εξωτερικό χώρο που και που βγάζαμε τη μάσκα για να φάμε κάτι, να πιούμε και να πάρουμε μια ανάσα. Εκεί θεωρώ ότι συνέβη αυτό που όλοι απεύχονται. Να κολλήσουν τον νέο κορωνοϊό. Στο νησί πάντως δεν είχε καθόλου κόσμο».

Μία ημέρα ο πυρετός, δύο ημέρες δύσπνοια -Όσφρηση και γεύση δεν έχουν επανέλθει

Ο πυρετός του στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. κράτησε μία μέρα και δύο μέρες η δύσπνοια. Η ανοσμία όμως και η έλλειψη γεύσης συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος περιγράφει: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ανοσμία. Μετά από 2-3 μέρες δεν μπορούσα να μυρίσω τίποτα απολύτως. Πλησίαζα το μπουκάλι με το οινόπνευμα στη μύτη μου και ήταν σαν να ανέπνεα καθαρό αέρα και δεν ήμουν μπουκωμένος. Η όσφρηση δεν έχει επανέλθει εντελώς ούτε και η γεύση. Ό,τι και αν τρώω είναι το ίδιο».

«Ο ιός δεν είναι ψέμα, γι’ αυτό προφυλαχθείτε»

Αν και έχουν περάσει μέρες από τη στιγμή της διάγνωσης, ο αστυνομικός δεν έχει επιστρέψει στην υπηρεσία, καθώς και το τρίτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη πρόσφατα βγήκε θετικό. «Μου είπαν ότι αν σε 21 μέρες δεν είχα συμπτώματα θα επέστρεφα στη δουλειά. Δεν ξέρω αν θα με δεχτούν και κανείς, ούτε ο γιατρός μου στο ”Σωτηρία”, δεν μπορεί να μου πει αν είναι ασφαλές να έρθω σε επαφή με τους γύρω μου, ενώ έχουν περάσει τόσες μέρες. Από κανέναν δεν παίρνω μια σαφή οδηγία και αυτό είναι το πιο κουραστικό, όπως και η απομόνωση. Ο ιός δεν είναι ψέμα, γι’ αυτό προφυλαχθείτε», λέει με νόημα.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για κρούσματα

Σημειώνεται ότι μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στα σώματα ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εντοπιστούν και άλλοι αστυνομικοί θετικοί στην Covid-19. Βάσει πρωτοκόλλου έχουν απολυμανθεί οι χώροι στους οποίους κινήθηκαν, οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ, όπου απαιτείται, προσωπικό που ήρθε σε επαφή με ύποπτο κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Γερακαράκο, πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, 43 αστυνομικοί είναι θετικοί στην Covid-19, ενώ 140 έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα γιατί έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα. «Ο φόβος μας είναι μεγάλος. Οι αστυνομικοί είναι στην πρώτη γραμμή και ανησυχούμε για τους ασυμπτωματικούς. Σε συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ζητήσαμε να γίνονται τεστ σε όσους συναδέλφους έρχονται από τα νησιά, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση. Αυτονόητα πράγματα, που θα έπρεπε να είχαν γίνει», τονίζει ο κ. Γερακαράκος.

(Visited 477 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*