Νότιο Αιγαίο: Συνελήφθησαν δεκατρείς αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

diabatirio elegxos aerodromio
Newsroom
07/09/2020 1:09
  •  
  •  
  •  

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020, σε τρία περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου (Σαντορίνης, Κω και Μυκόνου) συνολικά 13 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 7 αλλοδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, 5 αλλοδαποί (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας με στοιχεία τρίτων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, αλλοδαπός ο οποίος μετέβη στον Διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

(φωτό αρχείου)

(Visited 28 times, 1 visits today)