Νότιο Αιγαίο: Σύλληψη 25 ατόμων για διευκόλυνση και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Newsroom
29/07/2020 13:13
 
 
 

 

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά 25 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση αλλοδαπών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καρπάθου, 19 αλλοδαποί (8 γυναίκες και 11 άνδρες) ηλικίας από 21 έως 49 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αυστρία.

Επιπλέον συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός διότι όπως προέκυψε συνόδευε τους αλλοδαπούς καθοδηγώντας αυτούς να επιβιβασθούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Θήρας, 4 αλλοδαποί (1 άνδρας και 3 γυναίκες) ηλικίας από 15, 32 και 24 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Γερμανία.

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 28χρονος αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος μετέβη στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

(φωτό αρχείου)

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*