Κινηματογραφική σύλληψη στη Ρόδο: Η καταδίωξη της Αστυνομίας κατέληξε σε μετωπική!

peripoliko nixta 1
Newsroom
09/04/2020 11:36
 
 
 

 

Τέσσερα άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί ηλικίας 18, 21 και 25 ετών, καθώς και ένας 18χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν χθες στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κατοχή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχή, απόπειρα κλοπών και παράβαση διατάξεων του Κ.Ο.Κ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες ανά υπόθεση, ενώ οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την πρόληψη των κλοπών και τη προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρωινές ώρες περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με επιβαίνοντες τον 18χρονο αλλοδαπό και τον 21χρονο ημεδαπό, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και κινήθηκαν αντίθετα σε μονόδρομο, όπου εγκλωβιστήκαν από δεύτερο περιπολικό όχημα και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν συγκρούστηκαν με αυτό.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημίες στα δυο οχήματα και ελαφρύς τραυματισμός στον οδηγό του δικύκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Κατασχέθηκαν η δίκυκλη μοτοσυκλέτα, καθώς και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,1 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα πτυσσόμενος σουγιάς και έγγραφο με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών-ονομάτων, τα οποία κατείχαν οι δράστες και απέρριψαν κατά τον εντοπισμό τους.

Αναφορικά με τις δυο άλλες υποθέσεις, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν άμεσα έπειτα από σχετικές καταγγελίες:
*ο 18χρονος, ο οποίος αποπειράθηκε να παραβιάσει σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
*ο 25χρονος, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλο μοτοποδήλατο απειλώντας τον ιδιοκτήτη του οχήματος όταν έγινε αντιληπτός. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα είχε αφαιρέσει μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχεθήκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα μαχαίρι, 1,7 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, καθώς και η μοτοσυκλέτα που αποδόθηκε στο δικαιούχο.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 175 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*