Ρόδος: 52χρονος Έλληνας «ψάρευε» αλλοδαπές μέσω internet για να τις προωθήσει στην πορνεία

admin
20/08/2015 11:59
  •  
  •  
  •  

Εξαρθρώθηκε χθες, ύστερα από επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, σπείρα σωματεμπόρων που κρατούσε παράνομα μια 22χρονη Ρωσίδα με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, από τους οποίους δυο άνδρες (ηλικίας 52 και 45 ετών) και δυο γυναίκες (ηλικίας 52 και 21 ετών), καθώς και μια 32χρονη Ουκρανή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, βιασμού, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

 

«Ψάρευε» κοπέλες μέσω διαδικτύου

Ειδικότερα, ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος και τη σύλληψη των μελών του, προχθές το βράδυ μετά από καταγγελία μιας 22χρονης Ρωσίδας για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη της υπόθεσης, ο 52χρονος – έχοντας αρχηγικό ρόλο – «ψάρευε», χρησιμοποιώντας μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευπαρουσίαστες αλλοδαπές, προσφέροντάς τους εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των μελών του παράνομου κυκλώματος, τις προμήθευε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, κρατούσε και στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο, περιόριζε την ελευθερία τους και τις εξανάγκαζε σε σεξουαλική εκμετάλλευση.

 

Ο εφιάλτης της 22χρονης – Στο «κόλπο» και η σύζυγος του αρχηγού

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος, αφού έπεισε την 22χρονη να μεταβεί στη Ρόδο στις 26 Ιουλίου παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και με εκβιαστικά μέσα και απειλές την υποχρέωσε να εργαστεί διαδοχικά σε δυο διαφορετικά μπαρ, με σκοπό την προώθηση της στην πορνεία.

Για να επιτευχθεί μάλιστα ο σκοπός της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης, την εξανάγκασε ο ίδιος (ο 52χρονος) δυο φορές σε συνουσία χωρίς τη θέληση της και την κρατούσε όμηρο στο σπίτι του.

Παράλληλα, ο 45χρονος, ιδιοκτήτης μπαρ, η 32χρονη Ουκρανή και η 21χρονη Ελληνίδα, εργαζόμενες στα επίμαχα μπαρ, είχαν αναλάβει την επιτήρηση και εποπτεία της 22χρονης Ρωσίδας.

Ρόλο επιτήρησης και εποπτείας είχε και η 52χρονη σύζυγος του αρχηγού της σπείρας, κατά το χρόνο που αυτός απουσίαζε από τη Ρόδο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 52χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

*Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 22χρονης,

*Ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτου προσώπου (αλλοδαπής γυναίκας), η προέλευση και ο σκοπός των οποίων ερευνάται,

*Πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που χρησιμοποιούνταν για την ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων και εξασφάλιση νόμιμης εργασίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο ο 52χρονος μετέφερε την 22χρονη στα μπαρ, καθώς και 80 ναρκωτικά χάπια που κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και κρατούνται προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον της Ανακρίτριας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να σκιαγραφηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής οργάνωσης.

 

(Visited 6 times, 1 visits today)