Απίστευτη απάτη με e-αγορές σε πολίτες στη Σύρο και την Κρήτη

Newsroom
28/01/2020 00:46
 
 
 

 

Τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Σύρου εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος πέντε Ελλήνων, δύο ανδρών 44 και 74 ετών και τριών γυναικών, 18, 35 και 44 ετών, για απάτη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έπειθαν τους παθόντες να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2019, είχαν προβεί στην αγορά διαφορών προϊόντων (e-αγορές) για τα οποία θα αποπλήρωναν μέσω web-banking. Στη συνέχεια, έστελναν μέσω της εφαρμογής Viber φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων στο οποίο φαινόταν η καταβολή στον λογαριασμό των θυμάτων ποσού πολύ μεγαλύτερου από την αξία του προϊόντος που είχαν αγοράσει.

Κατόπιν, επικοινωνούσαν εκ νέου με τους παθόντες, λέγοντάς τους ότι είχαν καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόραζαν και ζητούσαν την επιστροφή του επιπλέον ποσού, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ.

(Visited 259 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*