Η ιστορία του άπορου Βολιώτη που έτρωγε σε συσσίτια και αγόραζε σπίτια

Άκης Αξαόπουλος
31/12/2019 13:45
 
 
 

 

Γερό χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών πέτυχε σε ευρεία επιχείρηση στον Βόλο η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις, που λειτουργούσαν μεταξύ τους σαν συγκοινωνούντα δοχεία και κατάσχεσε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 729,26 γραμμαρίων.

Οι περίεργες αγορές ακινήτων 67χρονου Βολιώτη, αρχηγού της μίας εγκληματικής οργάνωσης, που δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, δεν άργησαν να κινήσουν τις υποψίες. Οταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούταν αποδομήθηκαν πλήρως και οι δύο συμμορίες.

Αστυνομικοί συνέλαβαν σε ευρεία επιχείρηση το περασμένο Σαββατοκύριακο τους αρχηγούς των οργανώσεων και όλα τα μέλη τους, που μεταξύ τους είχαν διακριτούς ρόλους. Η μία συμμορία αποτελούταν από πέντε μέλη, ενώ η δεύτερη από τέσσερα. Χειροπέδες πέρασαν σε εννέα άτομα, ημεδαπούς, ηλικίας από 35 έως και 67 ετών, ανάμεσα στα οποία και μία κοινωνική λειτουργός, ενώ σχημάτισαν δικογραφία κατά εγκλείστου 33 ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Λάρισα.

Οι εγκληματικές οργανώσεις θα διακινούσαν 7.290 δόσεις «λευκού θανάτου» στη Μαγνησία αντί του ποσού των 36.500 ευρώ. Πουλώντας «λευκό θάνατο» εκτιμάται ότι απεκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές στην Εισαγγελία Βόλου, εναντίον τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα Τρίτη.

Έκρυβε τα ναρκωτικά στον αεραγωγό του ΙΧ

Σε τοίχο έπεσε η νέα «δουλειά» που ετοίμαζαν οι έμποροι ναρκωτικών. Ηθελαν να σπρώξουν 560 γραμμάρια ηρωίνης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών στον Βόλο, αλλά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου χάλασε τα σχέδιά τους. Σε μπλόκο στη Λαρίσης το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αστυνομικοί κατέσχεσαν ποσότητα ηρωίνης 560 γραμμαρίων και συνέλαβαν τον οδηγό του αυτοκινήτου που μετέφερε τα ναρκωτικά στον Βόλο από περιοχή της Βορείου Ελλάδος, 65χρονο ημεδαπό. Ο δράστης είχε επιμελώς κρυμμένα τα ναρκωτικά σε ειδική κρύπτη στον αεραγωγό του αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το αυτοκίνητό του και τα εντόπισαν.

«Ντου» σε δέκα σπίτια

Στις ώρες που ακολούθησαν η πρόοδος των αστυνομικών ερευνών ήταν ραγδαία. Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει όλα τα μέλη. Ο 65χρονος λειτουργούσε προς όφελος 5μελούς εγκληματικής οργάνωσης, με αρχηγό έναν 55χρονο ημεδαπό. Αρχηγός της δεύτερης συμμορίας, που ήταν τετραμελής, ήταν ένας 67χρονος Βολιώτης. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε όλα τα σπίτια των δραστών και στους εξονυχιστικούς ελέγχους και εντόπισαν τις καβάτζες με τις παράνομες ουσίες. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Οι κατασχέσεις

Συγκεκριμένα, στις έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν:

-729,26 γραμμάρια ηρωίνης

-71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

-11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης

-338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης,

-μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων

-μικροποσότητα σπόρων κάνναβης

-επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές

-ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων

-πέντε οχήματα

-11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ.

Πώς δρούσαν οι ναρκέμποροι

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Οι περίεργες αγορές

Ωστόσο, δύο αγορές ακινήτων στον Βόλο ήταν εκείνες που κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Ενας 67χρονος Βολιώτης αγόρασε διαμερίσματα στον Βόλο, ενώ δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης. Παρά τα μηδενικά εισοδήματά του, διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει τις εν λόγω επενδύσεις σε έναν χρόνο. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι επί της ουσίας επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο δράστης είχε αρχηγικό ρόλο στη μία εγκληματική οργάνωση και προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το παράνομο κέρδος.

 

Πηγή: taxydromos.gr

(Visited 281 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*