Συνάντηση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Αιγαίου με το Γιάννη Βρούτση

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου Βρούτσης
Newsroom
11/11/2019 00:19
 
 
 

 

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου συνεχίζοντας σε αμείωτους ρυθμούς τη δράση της, πραγματοποιεί συναντήσεις με διάφορους υπηρεσιακούς και πολιτικούς φορείς στα πλαίσια ανάδειξης και επίλυσης χρόνιων κλαδικών ζητημάτων, καθώς επίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες στον ιδιόμορφο Νομό των Κυκλάδων.

Το τελευταίο διάστημα διεξήχθη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος με υπηρεσιακούς φορείς όπου συζητήθηκαν, εκτός των άλλων, η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης και η ίδρυση ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στις Κυκλάδες.

Συνέχεια της δράσης της Ένωσης ήταν η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου και συγκεκριμένα του Προέδρου Ρούσσου Σταύρου, του Αντιπροέδρου Κατσάνη Νικολάου και του Γεν. Γραμματέα Τασιούλη Γεωργίου στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με τον Κυκλαδίτη Υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση υπομνήματος για τα διαχρονικά ζητήματα που ταλανίζουν το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως η μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως «επικίνδυνο και ανθυγιεινό», η έλλειψη «Βαθμολογίου χαμηλόβαθμου προσωπικού», η θεσμοθέτηση ενός ανταποδοτικού μισθολογίου και πολλά άλλα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου και έδειξε να κατανοεί πλήρως το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Τις επόμενες ημέρες η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*