Κως: Εξαρθρώθηκε σπείρα που πλαστογραφούσε υπηρεσιακά έγγραφα

admin
07/07/2015 14:08
 
 
 

Τρεις Πακιστανοί αποτελούσαν την σπείρα που κατήρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, την οποία εξάρθρωσε χθες το απόγευμα από το Τμήμα Ασφάλειας Κω.

Εις βάρος των τριών Πακιστανών, ηλικίας 39, 23 και 20 ετών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της παράνομης διαμονής στη χώρα.

Όπως εξακριβώθηκε μετά από συστηματική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν διακριτούς ρόλους στην σπείρα (αρχηγού, πλαστογράφου, διαμεσολαβητή), με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων, τα οποία διέθεταν έναντι του ποσού των 100 ευρώ σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη διαμονή τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος αναπαρήγαγε έγχρωμα αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων, στα οποία επικολλούσε φωτογραφίες ενδιαφερόμενων μη νόμιμων αλλοδαπών, που «ψάρευαν» οι δύο ομοεθνείς του.

Σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

*4 έγχρωμα αντίγραφα υπηρεσιακών σημειωμάτων,

*2 φωτογραφίες αλλοδαπών,

*4 κινητά τηλέφωνα,

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 39χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, μαστροπεία και σωματεμπορία, ενώ ο 23χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*