Σαντορίνη: Συνελήφθη 39χρονος, μέλος κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Άκης Αξαόπουλος
13/09/2019 12:53
  •  
  •  
  •  

 

Εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις συνελήφθησαν χθες στη Σαντορίνη, ενώ συνελήφθη κι ένας 39χρονος διακινητής αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Θήρας, συνέλαβαν 5 άνδρες και 4 γυναίκες (ηλικίας από 20 έως 43 ετών), οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 39χρονος διακινητής αλλοδαπών, ο οποίος καθοδηγούσε μία 43χρονη ομοεθνή του και την διευκόλυνε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 39χρονος ενεργούσε ως μέλος κυκλώματος που ενέχεται στην κατάρτιση – εφοδιασμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και περαιτέρω διακίνηση παράτυπων μεταναστών.
Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι συλληφθέντες. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.