Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κατείχε ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνηση στη Μύκονο

Άκης Αξαόπουλος
29/08/2019 19:17
 
 
 

 

Εξαρθρώθηκε χθες ύστερα από μεθοδική έρευνα των Αστυνομικών Αρχών στη Μύκονο κύκλωμα αλλοδαπών που κατείχε ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνηση τους στο νησί.

Συνελήφθησαν έξι άνδρες ηλικίας από 19 έως 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος και τον τερματισμό της εγκληματικής του δραστηριότητας συγκροτήθηκε, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων και επισταμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους (τσιλιαδόρου, μεταφορέα, διακινητή) και προέβαιναν σε προμήθεια ναρκωτικών με σκοπό τον περαιτέρω διαμοιρασμό τους με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερομένους χρήστες, εφαρμόζοντας πρακτικές αποφυγής αστυνομικών ελέγχων.

Ως προς το ιστορικό των συλλήψεων προχθές (27.08.2019) το βράδυ αστυνομικοί και λιμενικοί που διερευνούσαν την υπόθεση εντόπισαν δυο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 19 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στο νησί με πλοίο της γραμμής Ραφήνα-Μύκονος, έπειτα από μονοήμερο ταξίδι τους στην Αττική και τους υπέβαλαν σε έλεγχο.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος προπορευόταν και παρείχε κάλυψη στον 19χρονο που μετέφερε ναρκωτικά, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν εντοπισμό τους από διωκτικές αρχές.

Στην κατοχή 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 510 γραμμαρίων
• 94 κενές περιεχομένου πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για
το διαμοιρασμό των ναρκωτικών

Ακολούθως χθες πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες προσαγωγές των υπολοίπων τεσσάρων μελών του κυκλώματος και βρέθηκε στην κατοχή του καθενός από μια μικροσυσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη έτοιμη προς πώληση, συνολικού βάρους 4,2 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*