10 αλλοδαποί συνελήφθησαν σε Μύκονο και Σαντορίνη – Προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ε.Ε.

admin
18/06/2015 09:10
 
 
 

Δέκα αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες στα περιφερειακά αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης μη νομίμων αλλοδαπών και κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 2 υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 36 και 28 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας ιταλικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ελβετία.

Επιπλέον, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν ένας 31χρονος υπήκοος Κονγκό ο οποίος συνόδευε έναντι αμοιβής δυο ομοεθνείς του, ηλικίας 20 και 33 ετών, με σκοπό να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, κάνοντας χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων γαλλικών αρχών.

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 3 υπήκοοι Συρίας και 2 υπήκοοι Σουδάν, ηλικίας 26, 29, 34, 44 και 51 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατηρίων και δελτίου ταυτότητας αρχών Δανίας, Σουδάν και Βουλγαρίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*