Εξαρθρώθηκε «σπείρα» που αφαιρούσε πολυτελή ρολόγια χειρός από πεζούς στη Μύκονο

Newsroom
03/07/2019 23:22
 
 
 

 

Στην εξάρθρωση οργανωμένης «σπείρας» αλλοδαπών που αφαιρούσαν επώνυμα πολυτελή ρολόγια από τουρίστες στη Μύκονο, προχώρησαν την Τρίτη (2 Ιουλίου) οι αστυνομικές Αρχές.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 27, 28, 30 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και αντίσταση.

Σημειώνεται ότι, στις 28 Ιουνίου είχε συλληφθεί άλλο ένα μέλος της ίδιας «σπείρας», αλλοδαπός ηλικίας 32 ετών, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, πλαστογραφίας και αντίστασης.

Για τον εντοπισμό των δραστών και τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας συγκροτήθηκε, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου Ερμούπολης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες ειδικεύονταν συστηματικά στο να αρπάζουν επωνυμα, πολυτελή ρολόγια και ενέχονται σε επτά περιπτώσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μύκονο.

Τρόπος δράσης

Αναλυτικότερα, έπειτα από ενδελεχή συλλογή – αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi), αποδομήθηκε το εγκληματικό τους προφίλ και διαπιστώθηκε ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα διεθνικού χαρακτήρα με τα εξής χαρακτηριστικά:

• ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους,
• παρουσίαζαν διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση,
• εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας Μυκόνου, κατά την επιστροφή τους από χώρους διασκέδασης,
• εφάρμοζαν τη μέθοδο της απασχόλησης προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα,
• φρόντιζαν για την άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε συνεργούς τους, ενώ
• για τη διαφυγή τους στο εξωτερικό χρησιμοποιούσαν τους αερολιμένες.

Ιστορικό σύλληψης

Ως προς το ιστορικό της σύλληψης των δραστών, την Τρίτη τα ξημερώματα στη Χώρα Μυκόνου, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση αφού εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τους 30χρονο και 33χρονο, τους ακινητοποίησαν αμέσως μετά από προσπάθεια τους να αφαιρέσουν ρολόι χειρός από πεζό αλλοδαπό.

Μετά τη σύλληψη των δυο δραστών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα καταλύματα διαμονής τους και ακολούθησαν προανακριτικές ενέργειες κατά τις οποίες εντοπίστηκαν άλλοι δυο συνεργοί τους (ο 27χρονος με τον 28χρονο) στο αεροδρόμιο της Θήρας, όπου είχαν μεταβεί από τη Μύκονο, έχοντας σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*