Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων

τηλεφωνικής εξαπάτησης
Άκης Αξαόπουλος
14/06/2019 12:16
 
 
 

 

Σε δεκαπέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, οι οποίοι πέτυχαν την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που είχε εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας. 42χρονος ο αρχηγός της σπείρας, ο οποίος είναι έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα και μάλιστα δρούσε μέσα από τις φυλακές, τηλεφωνώντας στα θύματα και συντονίζοντας την δράση των μελών της σπείρας. Τους τελευταίους δέκα μήνες είχε στρατολογήσει 47 περιφερειακά μέλη της σπείρας. Για την επικοινωνία με τα μέλη της σπείρας και τα θύματα, ο 42χρονος είχε εισαγάγει παράνομα μέσα στις φυλακές που κρατείτο, τουλάχιστον έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων και περίπου δέκα κάρτες συνδέσεων με στοιχεία κατόχων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 65 περιπτώσεις εξαπατήσεων, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι συλληφθέντες από τη συνεχή δράση τους, αγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης των μελών της σπείρας, ο 42χρονος αρχηγός αφού λάμβανε από τα υπόλοιπα βασικά μέλη της τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων, επικοινωνούσε μαζί τους και παρουσιαζόταν συνήθως ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος, ενημερώνοντας τους ότι είναι δικαιούχοι σημαντικών χρηματικών ποσών, προερχόμενων από προγράμματα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ) για ανακαίνιση τουριστικών καταλυμάτων κλπ. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα πληρωμής σχετικών φόρων από τα θύματα και αναφέροντάς τους παράλληλα ότι η προθεσμία ανάληψης των χρηματικών ποσών των επιδοτήσεων έχει λήξει προ αρκετού καιρού και ότι μέσα στην ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η οριστική διαγραφή τους, τους έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κρούσματα νέας απάτης έχουν εμφανιστεί και σχετική Καταγγελία, έχει ήδη κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ».

Να προσέχουν οι καταλυματίες :

Τηλεφωνήματα από «επενδυτική εταιρεία» που τους ζητάει το email τους.
Να μην παραλαμβάνουν και να μην πληρώνουν επί αντικαταβολή φάκελο, από άγνωστο σε αυτούς αποστολέα.

(Visited 145 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*