Συλλήψεις σχεδόν 400 μη νόμιμων μεταναστών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε Σαντορίνη και Μύκονο

 
 
 

syllipsi pakistanou 1

399 άτομα συνελήφθησαν το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου στα αεροδρόμια της Σαντορίνης και Μυκόνου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

 Επίσης, συνελήφθησαν και τέσσερις διακινητές (τρεις άνδρες ηλικίας 25, 26 και 66 ετών, καθώς και μια γυναίκα 42 ετών), οι οποίοι καθοδηγούσαν, κατά περίπτωση, μη νόμιμους μετανάστες να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Επιπλέον, σε βάρος του 66χρονου υπήρχαν διωκτικά έγγραφα για οφειλές προς το Δημόσιο.

 

Αύγουστος: Σύλληψη 223 ατόμων
223 άτομα συνελήφθησαν συνολικά τον Αύγουστο στα αεροδρόμια της Σαντορίνης και της Μυκόνου, εκ των οποίων 166 άνδρες και 57 γυναίκες.
Πιο αναλυτικά, στη Σαντορίνη συνελήφθησαν 207 άτομα (152 άντρες – 55 γυναίκες), ηλικίας από 18 έως 62 ετών. Οι συλληφθέντες είχαν προορισμό τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Δανία, την Σουηδία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία.
Στη Μύκονο συνελήφθησαν 16 άτομα (14 άνδρες – 2 γυναίκες) από 18 έως 35 ετών, με προορισμό την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

(φωτό: αρχείου)

 

Σεπτέμβριος: Σύλληψη 176 ατόμων
Τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των συλλήψεων παρουσίασε μείωση, αφού οι αστυνομικές αρχές σε Σαντορίνη και Μύκονο συνέλαβαν στα αεροδρόμια 176 άτομα (128 άνδρες και 48 γυναίκες).
Ειδικότερα, στη Σαντορίνη συνελήφθησαν 157 άτομα, εκ των οποίων 114 άνδρες και 43 γυναίκες (ηλικίας 18-64 ετών). Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να ταξιδέψουν σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία και Δανία.
Αντίστοιχα, στη Μύκονο συνελήφθησαν 19 άτομα (14 άνδρες και 5 γυναίκες), ηλικίας 19-49 ετών, με τελικό προορισμό την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν όλοι οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*