Νάξος: Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από την Παναγία την Απεραθίτισσα (φώτος)

  •  
  •  
  •  

panagia aperathitissa 1 

Τάματα και αφιερώματα μεγάλης αξίας, αφαίρεσαν άγνωστοι ιερόσυλοι από την εκκλησία της Παναγίας στην Απείρανθο Νάξου.

H κλοπή έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπως μαρτυρά ο συναγερμός που χτύπησε στις 03:33 στο κέντρο λήψεων σημάτων συναγερμού της εταιρίας “Canadian Security” του Βασίλη Πολυκρέτη (ο οποίος είχε δωρίσει και τοποθετήσει το συναγερμό), όπου και ενημέρωσε τον αστυνομικό σταθμό Δρυμαλίας. 

panagia aperathitissa klopi 2

Οι ιερόσυλοι, όπως όλα δείχνουν, εισήλθαν στον Ι.Ν. της Παναγίας Απεραθίτισσας που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, από την πίσω πόρτα, αφού προηγουμένως κατάφεραν να την παραβιάσουν σπάζοντας το τζάμι και τα σίδερα (τα οποία ήδη έχουν κολληθεί όπως φαίνεται στις φωτογραφίες).

panagia aperathitissa klopi 4

Όπως ανέφερε στο naxostimes.gr ο ιδιοκτήτης της εταιρίας συναγερμού κ. Βασίλης Πολυκρέτης, ο ίδιος ενημέρωσε τον εφημέριο π. Μιχάλη καθώς και τον επιστάτη της εκκλησίας. “Ο π. Μιχάλης δεν ήταν στο χωριό και μέχρι να φτάσει, όπως και η αστυνομία, οι κλέφτες είχαν φύγει από την πίσω πόρτα” σημείωσε. “Τον χάσαμε για 2 λεπτά όπως μαρτυρούν τα δεδομένα από τις κινήσεις του συναγερμού” τόνισε “αφού τόσο η αστυνομία όσο και ο εφημέριος χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να καταφθάσουν στην Απείρανθο αφού δεν βρίσκονταν στο χωριό”. 

panagia aperathitissa klopi 3

Για την κλοπή διενεργείται έρευνα. 

(Visited 55 times, 1 visits today)