Πέντε υπήκοοι Συρίας προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω Σαντορίνης στην Ευρώπη

admin
20/04/2015 07:09
 
 
 

Πέντε υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 16 έως 36 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, στις 17 και 18 Απριλίου (απογευματινές ώρες) οι κατηγορούμενοι μετέβησαν διαδοχικά στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων διαφόρων εθνικοτήτων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ξεχωριστές πτήσεις με προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου εντατικοποιούν τις δράσεις τους σε σημεία εισόδου – εξόδου (αεροδρόμια, λιμάνια), με τη σταδιακή εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*