13.545 κροτίδες, 845 βεγγαλικά και 1.968 γρ. πυρίτιδας κατασχέθηκαν στη Σίφνο

admin
03/04/2015 09:20
 
 
 

Ένας 48χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Σίφνο, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας και εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών – κροτίδων, βρέθηκαν μετά από έρευνα σε επιχείρηση και αποθήκη ιδιοκτησίας του 48χρονου και κατασχέθηκαν:

*Κροτίδες: 13.545 τεμάχια

*Πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα: 13.786 τεμάχια

*Βεγγαλικά: 845 τεμάχια

*Φωτοβολίδες: 21 τεμάχια

*Πυρίτιδα: 1.968 γραμμάρια

*Φυτίλι βραδύκαυστο: 9 μέτρα

Υπενθυμίζεται, ότι τα τελευταία 10 χρόνια κατά την περίοδο του Πάσχα στη χώρα μας 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 75 τραυματίσθηκαν, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης, λόγω χρήσης βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

 

Οδηγίες της Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

*Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

*Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

*Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

*Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

*Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

*Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

*Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Νοτίου Αιγαίου θα συνεχιστούν αμείωτα, σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*