Αστυνομικοί έλεγχοι για παράνομα τυχερά παιχνίδια, εφαρμογή ΚΟΚ και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

admin
30/03/2015 13:36
 
 
 

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με στοχευμένες εξορμήσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας πραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι τις 29 Μαρτίου από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και αντικείμενο τους ήταν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (λειτουργία, εργασία αλλοδαπών, είσοδος ανηλίκων) και άλλους χώρους διεξαγωγής παράνομων παιγνίων, σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap) και έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια.

Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά 81 αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, με ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

 

Ελέχθησαν:

*137 επιχειρήσεις – καταστήματα

*346 άτομα

*68 οχήματα

 

Προσήχθησαν: 45 άτομα από τα οποία 32 ημεδαποί και 13 αλλοδαποί

 

Συνελήφθησαν: 23 άτομα από τα οποία 20 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί

 

Βεβαιώθηκαν συνολικά 84 παραβάσεις από τις οποίες:

 *62 της Νομοθεσίας σχετικά με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

*14 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

*6 για παράνομα παίγνια

*2 για λοιπά αδικήματα

 

Κατασχέθηκαν:

*17 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

*Το χρηματικό ποσό των 323,90 ευρώ

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Τα κατασχεθέντα χρήματα παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τονίζεται ότι, ενόψει των εορτών του Πάσχα οι αστυνομικές επιχειρησιακές δράσεις εντατικοποιούνται με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που θα αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένονται να κορυφωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*