Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών διαρρηκτών στη Μύκονο – Σχεδόν 200.000 ευρώ η αξία της «λείας» τους

diarriktis koykoyla
admin
31/01/2018 10:48
  •  
  •  
  •  

Επτά μέλη αριθμούσε η σπείρα των Αλβανών διαρρηκτών που δρούσε για επτά μήνες του 2017 στη Μύκονο, διαπράττοντας 43 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα.

Η συστηματική δράση της σπείρας έλαβε τέλος χθες το πρωί, οπότε συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, με τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 41, 35, 31 και 28 ετών), ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς συνεργοί τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και παράνομης διαμονής στη χώρα μας. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο 35χρονος κατηγορούμενος διωκόταν λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ο τρόπος δράσης και το προφίλ της εγκληματικής ομάδας προσδιορίστηκε μέσα από την εξέταση σχετικών καταγγελιών, καθώς και την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων – δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας. Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα περιγραφικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών και οι μεταξύ τους σχέσεις.
Όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει ομάδα με χαρακτηριστικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης και – δρώντας με συγκεκριμένη καθοδήγηση και διακριτούς ρόλους – διέπρατταν κλοπές από επιχειρήσεις και κατοικίες του νησιού, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν προσωρινά, στη συνέχεια τα μετέφεραν με ιδιόκτητο φορτηγό όχημα στην Αλβανία.
Από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν 25 κλοπές από διάφορες επιχειρήσεις και 18 από κατοικίες που διέπραξαν από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρήματών που αφαίρεσαν ανέρχεται στις 198.475 ευρώ.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν και μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 13 times, 1 visits today)