Συμμορία «τρόμος» στην πόλη της Ρόδου – Διέπραττε ληστείες και άρπαζε τσάντες

tsantakias
admin
19/12/2017 11:55
 
 
 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από άμεσες και στοχευμένες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, συμμορία η οποία επιδιδόταν σε ληστείες και αρπαγές τσαντών από γυναίκες στην πόλη της Ρόδου.
Χθες το πρωί προσήχθησαν και – αφού ταυτοποιήθηκαν – συνελήφθησαν τα δυο μέλη της συμμορίας.

Πρόκειται για έναν 31χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 31χρονο ημεδαπό, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διάπραξη ληστειών από κοινού κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοχρησία.
Όπως διακριβώθηκε, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δυο κατηγορούμενοι την προηγούμενη εβδομάδα συνέστησαν συμμορία και δρώντας συντονισμένα, επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και αφού εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες, τις προσέγγιζαν και αφαιρούσαν τις τσάντες τους. Επίσης, μετέβησαν σε δυο καταστήματα προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα με τη βία.

eksixniasi listeia rodos 2
Από τη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης εξακριβώθηκε ότι:
*Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας, ο ένας από τους δυο, μαχαίρι μπήκαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ με σκοπό τη ληστεία, ωστόσο λόγω παρουσίας πελατών εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους.
*Το ίδιο βράδυ, με τον ίδιο τρόπο, μπήκαν σε mini market, όπου απειλώντας τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν χρήματα και προϊόντα καπνού.
*Τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Δεκεμβρίου, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού άρπαξαν με απειλή βίας τσάντα από γυναίκα. Επίσης, κατά τις ίδιες ώρες αποπειράθηκαν διαδοχικά να πραγματοποιήσουν άλλες τρεις «τσαντιές», με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση να ρίξουν στο έδαφος τραυματίζοντας 49χρονη ημεδαπή, που αντιστάθηκε.
*Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Δεκεμβρίου ο 31χρονος ημεδαπός άρπαξε τσάντα από αλλοδαπή γυναίκα.
Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

eksixniasi listeia rodos 1
Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
*Τρία μαχαίρια, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστείες
*Τα κλεμμένα προϊόντα καπνού
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*