Περί «πολιτικής αλητείας»… και άλλων δαιμονίων – Του Νίκου Κανταρζή*

Newsroom
07/03/2021 14:48
 
 
 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η εμμονή του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου να τσαλακώσει την εικόνα Περιφερειακών Συμβούλων της μειοψηφίας και ειδικότερα το μένος του στο πρόσωπό μου, για την στιγμιαία έκφραση αγανάκτησης στην αδυναμία να παρακολουθήσω την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω τεχνικών προβλημάτων του διαδικτύου!

Και μην επιθυμώντας να φανεί ο ίδιος, ανέθεσε στον γνωστό στο σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου ακροδεξιό «επιστάτη» να υπογράψει πληρωμένη καταχώρηση, κάνοντας λόγο για «πολιτική αλητεία»!

Αναγκάζομαι λοιπόν, να αντιπαραθέσω στον όψιμο πολιτικό κύριο Χατζημάρκο και τον «επιστάτη» του, τί – κατά την κρίση μου – συνιστά σε «πολιτική αλητεία», χρησιμοποιώντας φυσικά, μια έκφραση πιο «κόσμια»:

1.«Πολιτικά μη ηθικό» είναι, όντας αυτοδιοικητικός να υπονομεύεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να είσαι αρεστός στην κεντρική εξουσία!

2.«Πολιτικά μη ηθικό» είναι, να αφαιρείς από 8 νησιά της Περιφέρειάς σου το δικαίωμά τους να αποφασίζουν για την ανάπτυξη του πλουτοπαραγωγικού πόρου των ιαματικών πηγών που τους ανήκουν!

3.«Πολιτικά μη ηθικό» είναι, να απαξιώνεις ειλημμένες αποφάσεις αιρετών οργάνων δύο νησιών, που υποφέρουν χρόνια από την κρίση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού προβλήματος, αρνούμενος να συζητήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα επέκτασης των Κέντρων Υποδοχής σε αυτά, προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί η κεντρική εξουσία!

4.«Πολιτικά μη ηθικό» είναι επίσης, να ορίζεται ως «επιστημονικός υπεύθυνος» σε ευαίσθητο τομέα που αφορά στην υγεία της περιοχής, άτομο που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο, καταστρατηγώντας καταστατικό και νομοθεσία!

5.«Πολιτικά μη ηθικό» είναι, οι διαβεβαιώσεις μήνες πριν – με συνεπικουρία γνωστών παπαγαλακίων και πληρωμένων κονδυλοφόρων – ότι το Νότιο Αιγαίο είναι υγειονομικά θωρακισμένο, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την απαξία των πολιτικά υπευθύνων της κεντρικής διοίκησης στα θέματα των υγειονομικών αναγκών της περιοχή μας!

6.«Πολιτικά μη ηθικό» είναι, να αφήνεται στο έλεος του Θεού ένα νησί που υπέστη ένα φονικό σεισμό με 2 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές – ιδιαίτερα στους χώρους λατρείας και αρχαιολογικούς – και να μην έχει γίνει το παραμικρό από την Περιφερειακή Αρχή, τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά, πλην «λόγων» και υποσχέσεων!

7. «Πολιτικά μη ηθικό» είναι ακόμη το γεγονός, ότι σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη τα μικρόφωνα ανοιγοκλείνουν κατά τη βούληση του κυρίου Περιφερειάρχη, υποκαθιστώντας την Πρόεδρο, υποβιβάζοντας έτσι το Συμβούλιο σε επίπεδο καφενείου!

8.«Μη ηθικό» τέλος και πολιτικά, είναι το πρόσφατο δεδομένο της «χρήσης» εξουσίας για προσωπικό όφελος (αφορά στον παράνομο εμβολιασμό του κυρίου Περιφερειάρχη σε ένα μικρό νησί της Δωδεκανήσου), καταστρατηγώντας κανονισμούς και περιφρονώντας συμπολίτες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αλγεινής εικόνα στο σύνολο της χώρας!

Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν, κατά τη γνώμη μου, την έννοια του «πολιτικά» μη ηθικού – «πολιτικής αλητείας» κατά το λιβελλογράφημα του συνεργάτη σας κύριε Χατζημάρκο – και όχι μια χειρονομία αγανάκτησης για τεχνικό πρόβλημα στον η/ υπολογιστή ενός συμβούλου, που επί 32 χρόνια τον τιμά η τοπική του κοινωνία!

*Ο Νίκος Κανταρζής είναι περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*