Νίκος Λεβογιάννης: «Νοσοκομείο Νάξου» στα χαρτιά και στις ταμπέλες

Νέες δωρεές στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου
Newsroom
23/01/2021 14:14
 
 
 

 

*Του Νίκου Λεβογιάννη

Νοσοκομείο Νάξου στα χαρτιά και στις ταμπέλες – 21 χρόνια από την ίδρυση του, επιτέλους, γίνεται …ένα σπουδαίο βήμα… αναβάθμισης, με την επαναφορά του εργολάβου καθαριότητας!

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των …αρίστων του Μητσοτάκη για το σπουδαίο αυτό έργο. Πώς το είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Αιδώς Αργείοι!

Αφού λειτούργησαν τα …χειρουργεία, η …μονάδα τοκετών του νοσοκομείου και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η επέκταση του κτιρίου, τώρα είναι η σειρά του …εργολάβου καθαριότητας.

…Κι εγώ ο αφελής νόμιζα πως το πρόβλημα του Νοσοκομείου Νάξου δεν ήταν ο εργολάβος καθαριότητας αλλά η λειτουργία των χειρουργείων, της μονάδας τοκετών, της επέκτασης του κτιρίου του νοσοκομείου στο διπλανό οικόπεδο που από το 2018 έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας για τον σκοπό αυτό.

Με την ανάθεση σε εργολάβο της καθαριότητας είναι βέβαιο ότι θα υποβαθμιστεί δραματικά ο ευαίσθητος αυτός τομέας, θα μειωθούν οι εργαζόμενοι, θα διπλασιαστεί σχεδόν το κόστος και οι “ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι” θα εργάζονται σε συνθήκες …γαλέρας, με μεροκάματα πείνας και όλα τα άλλα “προνόμια”, που θεσμοθέτησε γι’ αυτούς ο αποπεμφθείς υπουργός εργασίας που ως βουλευτής Κυκλάδων αόκνως εργάστηκε επί δύο χρόνια για να αποκτήσει η Νάξος ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο νοσοκομείο…

Αλήθεια έχει περάσει ο …Υπουργός μας ποτέ την είσοδο του νοσοκομείου; Γνωρίζει έστω πού βρίσκεται αυτό;

Και με την ευκαιρία τι έχει να απαντήσει η ενιαία ακόμη διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου-Νάξου για πρόσφατο περιστατικό γυναίκας με επαπειλούμενο πρόωρο τοκετό, που την έστειλαν στο νοσοκομείο Σύρου με το πλωτό γνωστού ιδιώτη και όχι με το νεότευκτο πλωτό πρώτων βοηθειών του Λιμενικού που εδρεύει στη Νάξο, ούτε με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που εδρεύει στη Σύρο, για να διαπιστωθεί στο νοσοκομείο Σύρου ότι δεν υπάρχει θερμοκοιτίδα, με αποτέλεσμα να γίνει η διακομιδή της εγκυμονούσας σε νοσοκομείο της Αθήνας με ελικόπτερο.

Ευτυχώς χωρίς άλλες συνέπειες για την έγκυο και το βρέφος, παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν…

Κι έχουν περάσει 21 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του νοσοκομείου Νάξου…
Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ δεν χωράει αυτή την διαχρονική αθλιότητα.

Νίκος Λεβογιάννης, Φιλόλογος – π. Βουλευτής

(Visited 469 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*