“Στη δίνη της διάλυσης η ΟΝΑΣ”

admin
30/12/2015 09:25
 
 
 

 

Του Νίκου Λεβογιάννη, π. Βουλευτή και Προέδρου της ΟΝΑΣ (1979-1981)

Η ΟΝΑΣ, το ιστορικό ναξιώτικο δευτεροβάθμιο σωματείο της Αθήνας, το τελευταίο διάστημα δυστυχώς φαίνεται ότι εισέρχεται στη δίνη της διάλυσης.

Όλα όσα συμβαίνουν τούτες τις μέρες (αδυναμία σύγκλησης συνέλευσης, αδυναμία διενέργειας εκλογών, περίεργες μεθοδεύσεις, διαφαινόμενες προσφυγές στα δικαστήρια κ.λπ.) είναι πολύ κακοί οιωνοί, προάγγελοι διάλυσης. Θλιβερά γεγονότα, θλιβερές καταστάσεις, που προκαλούν απογοήτευση και οργή.

Η Ομοσπονδία των Ναξιώτικων Συλλόγων της Αθήνας, καθ’ όλη την περίοδο από την ίδρυσή της με τη μεταπολίτευση και για δεκαετίες, έχει πρωτόγνωρη ιστορία και δράση, πολιτιστική, πνευματική, αναπτυξιακή και καθοριστική συμβολή στην προβολή, προώθηση και επίλυση των επί πολλές δεκαετίες άλυτων προβλημάτων της Νάξου.

Αυτή η ΟΝΑΣ, αφού, με την ευθύνη των προσώπων που τη διοικούν τα τελευταία χρόνια, απαξιώθηκε, σήμερα οδηγείται στα επικίνδυνα μονοπάτια της διάλυσης.

Οι ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης, του στενού πυρήνα των προσώπων που διοικεί την ΟΝΑΣ τα τελευταία 15 χρόνια, είναι τεράστιες για την κατάσταση αυτή. Προκαλεί δε κατάπληξη το γεγονός ότι η ίδια αυτή γνωστή ομάδα δεν εννοεί να παραμερίσει, για να αναλάβουν τη διοίκησή της νεότερα στελέχη, προερχόμενα από Συλλόγους που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αξιόλογη δράση στην Αθήνα.

Δυστυχώς οι κατέχοντες την «εξουσία» στην ΟΝΑΣ, δε βλέπουν με καλό μάτι τέτοιες πρωτοβουλίες και αρνούνται να συμβάλουν στην ανανέωση και την παραπέρα δραστηριοποίησή της.

Αν όμως εξ αιτίας τέτοιων συμπεριφορών η ΟΝΑΣ οδηγηθεί και σε τυπική διάλυση, γιατί τον τελευταίο καιρό έχει ουσιαστικά περιπέσει σε διαρκή …νάρκη, οι ευθύνες τους δεν θα είναι μόνο ιστορικές. Θα είναι υπόλογοι στο λαό της Νάξου, που θεωρεί την ΟΝΑΣ πρωτοπόρο φορέα στους μεγάλους αγώνες που έγιναν από την ίδρυσή της για την αντιμετώπιση και επίλυση των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων της Νάξου.

Αντί λοιπόν μεθοδεύσεων ακύρωσης των εκλογών και διορισμού διοίκησης μέσω της δικαστικής οδού, αντί δήθεν περισπούδαστων άρθρων αυτοπροβολής, κενών περιεχομένου, που σήμερα κάποιοι απ’ αυτούς του στενού πυρήνα διοίκησης της ΟΝΑΣ δημοσιεύουν στα τοπικά ΜΜΕ, οφείλουν να αποσυρθούν και συνάμα να βοηθήσουν στην ανανέωσή της, με την προώθηση νέων ανθρώπων, να σταθούν δίπλα τους και να τους στηρίξουν.

Επιβάλλεται την ύστατη έστω τούτη ώρα τα Διοικητικά Συμβούλια των εν ενεργεία ναξιώτικων Συλλόγων, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να καλέσουν ανοιχτή συγκέντρωση των Ναξιωτών της Αθήνας, να προχωρήσουν στη συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ και να πάρουν αυτοί στα χέρια τους την υπόθεση, απομονώνοντας όλους εκείνους που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση, που είναι οι ίδιοι που πρότειναν, ψήφισαν και εξέδωσαν ψήφισμα συγχώνευσης-κατάργησης του Νοσοκομείου Νάξου, που πρότειναν την κατάργηση των δημοτικών σχολείων της ορεινής Νάξου, που έκλεισαν το ιστορικό περιοδικό «Ναξιακά» της ΟΝΑΣ.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*