Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Newsroom
23/07/2020 13:17
 
 
 

 

Παρακολουθώ έκπληκτος τον τρόπο με τον οποίο συνάδελφοι της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» προσπαθούν να απαξιώσουν τον θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είναι δημοκρατικά εκλεγμένο και αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Και θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τον άψογο συντονισμό των συζητήσεων και την αμερόληπτη στάση που τηρεί απέναντι σε όλες τις πτέρυγες του οργάνου.

Στον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Φ.Ε.Κ. 2548/τ.Β/19-9-2012 και φέρει την υπογραφή του κ. Γεωργίου Γκούφα) και στο Άρθρο 12 με τίτλο «Διαδικασία συζήτησης» αναφέρει:

«1. Οι ομιλίες των συμβούλων πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο σύντομες και πάντοτε μέσα στο θέμα που συζητείται, για να διευκολύνεται η αποδοτικότητα των εργασιών του περιφερειακού συμβουλίου.
2. Ο πρόεδρος μπορεί να διακόψει τον ομιλητή όταν εξέρχεται του θέματος. Συνιστά στους ομιλητές να τηρούν το απαιτούμενο μέτρο στις εκφράσεις τους και δικαιούται να αφαιρεί το λόγο, όταν ο ομιλητής και μετά την δεύτερη παρατήρηση του προέδρου, συνεχίζει να μακρηγορεί ή να ομιλεί εκτός θέματος».
Χρειάζεται θράσος για να μην εφαρμόζετε τον Κανονισμό λειτουργίας του οργάνου μας, που επεξεργάστηκε και υπέγραψε το 2012 συνάδελφος της δικής σας παράταξης.

Χρειάζεται θράσος για να κατηγορήσετε την Πρόεδρο επειδή εφαρμόζει ακριβώς αυτό που λέει ο Κανονισμός.

Χρειάζεται θράσος για να απαξιώνετε τον θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου με ανάρμοστη συμπεριφορά.

Χρειάζεται θράσος για να προτείνετε στις εισηγήσεις σας άλλα και να ψηφίζετε άλλα.

Χρειάζεται θράσος για να δηλώνετε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά να κατεβαίνετε με το ψηφοδέλτιο που στήριξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Προτρέπω τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, τα άξια στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και της παράταξής μας καθώς και τους ικανότατους συνεργάτες μας να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά:

να στηρίζουν με πράξεις και έργα τα πανέμορφα νησιά μας και τους υπερήφανους συμπατριώτες μας τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει ολόκληρος ο πλανήτης. Και μη περιμένετε απολύτως τίποτα από συγκεκριμένους συμβούλους της μειοψηφίας. Δεν φτάνει που δεν προσφέρουν με πράξεις στην προσπάθειά μας, αλλά και τις ελάχιστες φορές που έχουν κληθεί να πάρουν θέση έστω και προφορικά, βρέθηκαν εκτός θέματος.

Ας αφήσουμε, Κυρίες και Κύριοι της μειοψηφίας, τα σόου και ας δουλέψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως αρμόζει στους εκλεγμένους άρχοντες ενός τόπου. Οι εποχές είναι επικίνδυνες, οι περιστάσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και η Ιστορία θα είναι σκληρή με όσους και όσες δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Μην υψώνεις τη φωνή σου, βελτίωσε τα επιχειρήματά σου» (Desmond Tutu – Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης).

Γιάννης Κρητικός
Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*