13/7/2015. Μια καινούργια μέρα – Της Νικολίτσας – Λίλης Αγγελοπούλου

admin
14/07/2015 13:12
 
 
 

Παραμείναμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Ήταν η δέσμευση της Κυβέρνησης και η προοπτική σχεδόν του συνόλου της Αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας έστω και μετά την τελευταία ώρα τα κατάφερε.

Δεν είναι η στιγμή της κριτικής, για καθυστερήσεις, παλινωδίες, άδοξους μικροεκβιασμούς και επικίνδυνες μοναχικές πορείες.

Ζούμε τη μέρα που φαίνεται να είναι δυνατόν ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ.

Να βάλουμε τέλος σε κάθε λογής λαϊκισμό και εθνολαϊκισμό.

Να σταματήσουμε να χωρίζουμε αυθαίρετα τους Έλληνες σε αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς, σε πατριώτες και γερμανοτσολιάδες, σε παλικάρια και κιοτήδες.

Να ακυρώσουμε την ισχύ των μεγάλων και μικρών συμφερόντων που λεηλατούν τη ζωή μας και τον τόπο.

Να μάθουμε να υποβάλλουμε την «αλήθεια» μας στην δοκιμασία του διαλόγου και της πραγματικότητας.

Η συμφωνία με τους εταίρους που μας έφερε η Κυβέρνηση είναι πραγματικά σκληρή. Στην εφαρμογή της θα κριθούμε όλοι.

Πρώτα – πρώτα η αριστερή Κυβέρνηση που αν πραγματικά πιστεύει στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, θα καταμερίσει κοινωνικά δίκαια τα οικονομικά βάρη και θα προχωρήσει αποφασιστικά σε γενναία αναπτυξιακά μέτρα.

Ύστερα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που θα πρέπει να στηρίζουν τις σωστές κυβερνητικές επιλογές και να επιχαίρουν για τα θετικά αποτελέσματα χωρίς να υπολογίζουν τα μικροκομματικά τους οφέλη.

Και τέλος, ο κάθε ένας πολίτης από εμάς, που θα κληθεί να δουλέψει σκληρά για το μέλλον το δικό του και της πατρίδας, πράττοντας ως σκεπτόμενος και όχι ως οπαδός.

Με ευχαρίστηση θα επαναλάβω τα λόγια του Χ. Τρικούπη που «υιοθέτησε» ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: « Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση».

 

Νικολίτσα – Λίλη Αγγελοπούλου

Ιατρός Καρδιολόγος – Ηλεκτροφυσιολόγος

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*