Γιάννης Φλεβάρης και Φιλήμονας Ζαννετίδης για τους βουλευτές που ζήτησαν παραίτηση του περιφερειάρχη

admin
08/07/2015 22:57
 
 
 

Ως «μετά Χριστόν Προφήτες» εμφανίστηκαν οι τοπικοί Βουλευτές της Κυβέρνησης, τη νύχτα της Κυριακής μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ζήτησαν την παραίτηση του Περιφερειάρχη ενώ μέχρι τότε τηρούσαν σιγή ιχθύος!

Θέλησαν, βλέπετε, να παίξουν εκ του ασφαλούς… Τις κορώνες και τις «προτροπές» τους έπρεπε να θέσουν εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, όταν πλέον καβάλησαν το καλάμι της έπαρσης και του ρεβανσισμού, εκλαμβάνοντας την σαρωτική επιτυχία της άποψης που στήριξαν στο δημοψήφισμα ως προσωπική και κομματική επιτυχία. Βεβαίως και έπρεπε να χαρούν, φυσικά και έπρεπε να πανηγυρίσουν, ακόμα και αν έλεγαν κάτι παραπάνω, η χαρά της στιγμής το δικαιολογεί.

Όμως η θέση τους, το ήπιο προφίλ που προβάλλουν και η ιδιότητά τους, δεν δικαιολογεί τις απρέπειες και τα αίσχη που έγιναν εκείνο το βράδυ, ούτε τις αναφορές τους σε διαπλοκή και παραιτήσεις εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού. Παραδόξως όμως ο ευσεβής τους πόθος περί παραιτήσεων δεν ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» αφού παραίτηση υπήρξε σε άλλη όμως κατεύθυνση από αυτήν που ανέμεναν. Η βόμβα έσκασε στο δικό τους στρατόπεδο!

Την «παραίτηση» του αρχιτέκτονα και «σταρ» της Κυβερνητικής οικονομικής τους πολιτικής, κ. Γιά(ν)νη Βαρουφάκη, μεθόδευσε και επέβαλε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την καθαρή και μεγάλη επικράτηση του «όχι». Με δεδομένο ότι το αποτέλεσμα απετέλεσε προσωπική νίκη του κ. Αλέξη Τσίπρα, δικαιώθηκαν εξ’ αρχής όσοι πίστευαν ότι το «όχι» είναι περιτύλιγμα του «ναι» και πάμε ολοταχώς προς συμφωνία με τους δανειστές. Αυτά πρέπει να απασχολούν τους Κυβερνητικούς Βουλευτές και όχι η παραίτηση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου την οποία επιθυμούν…

Δηλαδή εάν πάμε σε συμφωνία με περιεχόμενο αντίστοιχο με αυτό του «ναι» στο δημοψήφισμα παρά την επικράτηση του «όχι» θα πρέπει να παραιτηθούν οι ίδιοι;;; Θα πρέπει άραγε να παραιτηθούν, εάν βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης και επιστρέψουμε στη δραχμή, ενώ η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι και το «όχι» σημαίνει παραμονή στο ευρώ και την Ευρωζώνη;;; Ας απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά κι ας αφήσουν ήσυχο τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρόδου και όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα (γιατί αυτό πίστευαν πως θα βοηθήσει και θα σώσει τη χώρα) και είχαν το δημοκρατικό δικαίωμα να το πράξουν. Θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους και παράλληλα θα στηρίζουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Σίγουρα είναι θετική η κίνηση του Πρωθυπουργού να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να χαραχθεί Εθνική γραμμή στο θέμα της διαπραγμάτευσης προς επίτευξη συμφωνίας. Ο Περιφερειάρχης χωρίς παρωπίδες καθώς ποτέ δεν είχε συμπλέγματα και δογματισμούς, χαιρέτησε την πρωτοβουλία με δηλώσεις του, βλέποντας όπως και όλοι εμείς του Περιφερειακού Συμβουλίου «μπροστά» και όχι πίσω.

Κύριοι Βουλευτές, όσα αφορούν το δημοψήφισμα ανήκουν στο χθες. Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός. Ο Πρωθυπουργός και οι Πολιτικοί Αρχηγοί δείχνουν τον δρόμο της ενότητας των Ελλήνων, όπως ζητά η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν στο δημοψήφισμα. Ελάτε κοντά μας και αφήστε τις μικρότητες, γιατί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπεί τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους στο σύνολό τους και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων.

 

Γιάννης Φλεβάρης

Αντιπεριφερειάρχης

 

 

Διαβάζοντας τα δελτία τύπου που εκδίδετε με τα οποία κατακρίνετε την Τοπική μας Αυτοδιοίκηση, που «τόλμησε» δημόσια να έχει άποψη και μάλιστα (άκουσον άκουσον) διαφορετική από την δική σας, να σας προβληματίσει το γεγονός ότι μέχρι τώρα μόνο εσείς πανηγυρίζετε σε εξαίρεση με τους συναγωνιστές σας ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.
Βερμπαλιστικές και διχαστικές ανακοινώσεις με δελτία τύπου μόνο εσείς εκδίδετε, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να τοποθετούνται δημόσια μόνο όσοι συμφωνούν μαζί σας, πρακτική που χρησιμοποιούσαν και τα αλήστου μνήμης για την χώρα μας καθεστώτα.
Σεβόμενος απόλυτα αυτό που ο Λαός εξέφρασε με την πρόσφατη απόφασή του, εμείς θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη δημοκρατία, δηλαδή στην διαφορετική άποψη.
Τις νουθεσίες περί εκπροσώπησης των συμφερόντων του Λαού, σας τις επιστρέφουμε, γιατί καθημερινά από τον θεσμικό μας ρόλο αυτά υπηρετούμε.
Κρατείστε τες για σας. Μπορεί να σας χρειασθούν και μάλιστα σύντομα απ’ότι φαίνεται.

Φιλήμονας Ζαννετίδης
Αντιπεριφερειάρχης

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*