“Ντροπή, θυμός και οργή” – Του Νίκου Λεβογιάννη

 
 
 

levogiannis parousiasi vivliou 2

Το ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου – Σταυρούλας Κουράκου που δοξαζόταν στα σαλόνια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ από την Τετάρτη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πρώην υπουργός Αμυνας σε απομονωμένο κελί μόνος του και η σύζυγος με άλλες δύο κρατούμενες… Μετά από την παραπάνω είδηση, ο Νίκος Λεβογιάννης π. βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ και αλλοτινός “σύντροφος” του Γιάννου Παπαντωνίου αναφέρει σε σχόλιο του:

Απ’ τη νεανική μου ηλικία στρατεύτηκα στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη 1974 και με πάθος κι αφοσίωση υπηρέτησα ιδέες, αξίες, κόμμα, για την Ελλάδα των ονείρων μας.
Επί 30 χρόνια αγωνίστηκα ασταμάτητα μέσα απ’ τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ για τα Κυκλαδονήσια μας, την τότε ξεχασμένη Ελλάδα της άγονης γραμμής και είμαι περήφανος για κείνους τους αγώνες.

Μου προκαλούν θυμό και οργή οι χωρίς τελειωμό αποκαλύψεις από τη Δικαιοσύνη πρωτοφανών σκανδάλων, τα οποία αποτυπώνουν τη λεηλασία, τη διαφθορά, τον πλουτισμό πρωτοκλασάτων στελεχών, που, πατώντας στους αγώνες των απλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και στην ψήφο του ελληνικού λαού, αναρριχήθηκαν σε υπουργικούς θώκους και με τις πράξεις τους απαξίωσαν ιδέες, αρχές, όνειρα γενεών, προκάλεσαν δεινά σε βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας και ευθύνονται τα μέγιστα για τη χρεωκοπία, την πτώχευση και τα μνημόνια που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

Το θράσος τους δεν υποχωρεί ούτε μπροστά στις πύλες της φυλακής, όταν, φορώντας πλέον τις χειροπέδες της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζουν την επερχόμενη εναντίον τους νέμεση ως …κίνδυνο και ως …υπονόμευση της Δημοκρατίας.

Νιώθω ντροπή που υπήρξα “συνάδελφος” στη Βουλή και “σύντροφος” στο κόμμα, με αυτούς τους τυχοδιώκτες της πολιτικής, που μετέτρεψαν τον ιδρώτα του λαού σε πολυτελείς βίλες, χλιδάτη διαβίωση, καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό.

Το ελάχιστο που επιβάλλεται στον τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, αλλά και τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη, να δώσουν εξηγήσεις και να ζητήσουν συγνώμη, τόσο απ’ τον ελληνικό λαό, όσο και από τους χιλιάδες απλούς κι αγνούς αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, που νιώθουν ντροπή, θυμό και οργή.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*