Το Κίνημα Αλλαγής ξεγύμνωσε τον κο. Τσίπρα – Του Δημήτρη Μπάιλα

admin
28/04/2018 12:30
 
 
 

Φαίνεται ότι το από 19 Μαρτίου 2018 Δελτίο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, δυσαρέστησε πολλούς γιατί ξεγύμνωσε τον βασιλιά [Κο Τσίπρα], από την προσπάθεια οικειοποίησης έργων.

Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκε η ΡΑΕ [Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας] για να διορθώσει την κατάσταση μετά τις αλήθειες που καταγράφτηκαν. Έτσι με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε εμφανίζεται ¨Ως εμπνευστής του έργου, με καταλυτική παρέμβασή της στη προώθησή του σε κρίσιμη καμπή, το 2004.¨
Δυστυχώς όμως Κύριοι θα δυσαρεστήσουμε και εσάς και τους πολιτικούς σας προϊσταμένους, γιατί η αλήθεια, η οποία αποδεικνύεται με στοιχεία, τα οποία είναι στη διάθεση σας αν χρειαστεί, είναι αδυσώπητη απέναντι σε αυτούς, που είτε την ξεχνούν, είτε δεν την γνωρίζουν, είτε την παραχαράττουν δημαγωγικά. Θυμίζουμε λοιπόν στους κυρίους αυτούς τα εξής:

1. Πραγματικά το έργο είχε ακυρωθεί με απόφαση του ΣΤΕ μετά από προσφυγές Δήμων και άλλων Φορέων, κατά του απαράδεκτου σχεδιασμού των Κεντρικών Αρμοδίων Φορέων, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και η ΡΑΕ.
2. Αρχές του 2004, οι κεντρικοί φορείς {ΔΕΗ, ΡΑΕ,ΑΔΜΗΕ] επανήλθαν από κοινού με τρείς Προτάσεις, που ήταν οι εξής: α] Διπλασιασμός εναέριας γραμμής με Πυλώνες σε Άνδρο και Τήνο, και υποβρύχιο καλώδιο από Τήνο σε Σύρο [Κοράκι]. β] Διπλασιασμός της παραγωγικής ικανότητας των ΑΣΠ [Εργοστάσια Παραγωγής} Σύρου, Μυκόνου, Πάρου. γ] Διασύνδεση της Σύρου με Λαύριο με Συνεχές Ρεύμα, στο Κοράκι, και από εκεί Πυλώνες μέχρι τον Πάγο, και συνέχιση των Πυλώνων μέχρι την Νότια Σύρο με προοπτική την εκμετάλλευσης της Γεωθερμίας της Μήλου.

Από τις παραπάνω προτάσεις, εκ των οποίων η ΔΕΗ και η ΡΑΕ σιωπηρώς πρόκριναν τις δύο πρώτες, το ΜΑΡΤΙΟ του 2004 το Ν.Σ στην Τήνο ψήφισέ ΟΜΟΦΩΝΑ την τρίτη, με Οικονομικά, Τεχνικά, και περιβαντολογικά κριτήρια, θέτοντας δυο απαραίτητες προϋποθέσεις. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ,- ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ. Μάλιστα το Ν.Σ. δεσμεύτηκε, να υποδείξει η τότε Ν.Α. τα σημεία προσγειάλωσης του καλωδίου, ώστε να μην έχουμε πουθενά Πυλώνες. Στο επόμενο Ν.Σ. στη Σύρο ενώπιον όλων των κεντρικών φορέων έγινε αποδεκτή η λεπτομερής πρόταση της Ν.Α.. Η πρόταση έδειχνε τα σημεία προσγειάλωσης σε κάθε νησί, και την εξασφάλιση ρεύματος από δύο δρόμους. Τις επόμενες ημέρες, εκπρόσωποι των Κεντρικών φορέων, καθώς έβλεπαν ότι η πρόταση της τότε Ν.Α ήταν η μόνη που μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς προσφυγές και διαμαρτυρίες, ήλθαν στις Κυκλάδες και με τον αρμόδιο υπάλληλο της Ν.Α. έλεγξαν και συμφώνησαν με τα σημεία προσγειάλωσης. Μάλιστα τον Ιούνιο του 2008 η Ν.Α. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας, για το ίδιο πρόβλημα, διοργάνωσε συνέδριο με θέμα ¨Ενεργειακό Πρόβλημα Κυκλάδων¨

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, αυτή η πρόταση εφαρμόστηκε σήμερα, και αν κάποιος δικαιούται να διεκδικήσει την πατρότητα στο σχεδιασμό και το ξεμπλοκάρισμα του έργου, είναι η τότε Ν.Α, και ο μηχανικός υπάλληλος της, ΦΩΤΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ που το πήρε στη πλάτη του και το ολοκλήρωσε!!
Με απλά λόγια όλες οι προτάσεις των Κεντρικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της ΡΑΕ, γινόταν μόνο με Οικονομικά Κριτήρια, αδιαφορώντας για το Μοναδικό Περιβάλλον των Κυκλάδων. Τώρα παρουσιάζονται πατέρες του έργου και προστάτες του Περιβάλλοντος. Το πόσο τους ενδιαφέρει το περιβάλλον των Κυκλάδων φαίνεται από το έγκλημα που πήγαν να συντελέσουν στη Σέριφο με τις ανεμογεννήτριες, και αυτά που προωθούν σε Πάρο και Νάξο.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ως ο κατεξοχήν φορέας Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης στηρίζει κάθε προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος των νησιών και πιστεύει ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με την συναίνεση των Τοπικών Φορέων.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*