Γιατί με τον Σταύρο – Του Μάριου Βαζαίου

theodorakis naxos 2
admin
10/11/2017 17:06
 
 
 

* Του Μάριου Βαζαίου

Οι εκλογές για τον επικεφαλής του νέου, ενιαίου πολιτικού φορέα στον προοδευτικό μεσαίο χώρο από τη στιγμή που είναι ανοιχτές για τους πολίτες δεν μπορεί παρά να αφορούν και να ενδιαφέρουν όλους μας, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, ένταξη ή μη σε όποιο κόμμα, σοβαρή ή σκωπτική στάση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα.

Πόσο μάλλον όταν ολόκληρη η χώρα παραμένει για χρόνια στη κόψη του ξυραφιού απαιτώντας εγρήγορση και προσπάθειες όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από όλους τους πολίτες για να αναστραφεί η ζοφερή πορεία, να ανακάμψει η οικονομία, να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο κεντρώο πολιτικό χώρο είναι πρωτόγνωρο. Να ζητείται δηλαδή από την κοινωνία των πολιτών η συμμετοχή στη δημοκρατική εκλογή ενός επικεφαλής που ανάλογα με το προφίλ, τις αξίες και τις ικανότητες του θα συνθέσει, θα αναπτύξει και θα εξελίξει ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα επιταχύνει τις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις, τις δομικές αλλαγές, τις κοινωνικές βελτιώσεις.

Δεν υπάρχει άλλοθι για όσους προβληματίζονται από τις σημερινές συγκυρίες, ανησυχούν για τις επερχόμενες εξελίξεις, γκρινιάζουν κρυφά ή φανερά στις παρέες για όσα τους τρομάζουν, για όσα τους συνεπαίρνουν, δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν να μην εκφράσει την άποψη του, να μην δηλώσει την επιλογή του στη κάλπη για τον αρχηγό του κεντρώου χώρου.

Σκέψεις όπως, δεν με συγκινεί ο κεντρώος χώρος, δεν χαλαλίζω 3 ευρώ, δεν έχω χρόνο ή βαριέμαι είναι φαιδρές μπροστά στην πρόκληση να φερθεί κανείς πρακτικά και υπεύθυνα, να προσέλθει στις κάλπες στις 12 και 19 Νοεμβρίου 2017 συνεργώντας στη διαμόρφωση του προοδευτικού πολιτικού σκηνικού που θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας.

Βέβαια το προοδευτικό πρόσημο θα εξαρτηθεί τελικά από το πρόσωπο που θα επιλεγεί.
Για όσους ελπίζουν όπως κι εγώ στη δημιουργία ενός ενισχυμένου πολυσυλλεκτικού ανανεωτικού εκσυγχρονιστικού κόμματος με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αξίες, η επιλογή είναι μία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης. Άλλωστε είναι ο μόνος από τους συνυποψήφιους του, ο οποίος δεν κρίνεται από τα λόγια αλλά από τις πολιτικές του πράξεις σε εποχές μάλιστα κρίσης: την ανάδειξη ευρωβουλευτών, τον σχηματισμό κοινοβουλευτικής ομάδας, την επίτευξη εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων, τη διασφάλιση κοινωνικών δικαιωμάτων με αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή.

Αν θέλουμε να δώσουμε ώθηση στον εκσυγχρονισμό της χώρας η ευκαιρία μας δίνεται πηγαίνοντας στις κάλπες στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της παθητικότητας μας.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*