Γαλησσάς και Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017

galissas aerofotografia
admin
28/09/2017 09:49
 
 
 

Του Ιωάννη Α. Βουτσίνου – Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά

Πέρυσι, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, είχαμε δεσμευτεί για ομαδική προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος του Γαλησσά.

Στην κατεύθυνση αυτή, απευθύναμε κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν απόδημοι συγχωριανοί μας που σταδιοδρομούν σε επαγγελματικούς στίβους τουριστικού ενδιαφέροντος, να συνεισφέρουν με τις ιδέες και την εμπειρία τους.
Φέτος, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, αλλά και ικανοποίησης, είμαστε σε θέση να μιλάμε για τα τεκμήρια ενός νέου ξεκινήματος, που έγινε αντιληπτό και άρχισε να αποδίδει ορατά αποτελέσματα.
Μπορέσαμε να εισάγουμε στα επιχειρηματικά ήθη του χωριού μας τις συναντήσεις διαλόγου επιχειρηματιών, με τη συμμετοχή και του ίδιου του Δημάρχου του νησιού, ακούγοντας και συζητώντας προτάσεις που – όπως αποδείχθηκε – θα μας επέτρεπαν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά από τη γραμμή.
Αποκτήσαμε επικοινωνιακή ταυτότητα μέσα από τη λογοτύπηση του προϊόντος που λέγεται «Γαλησσάς», προωθήσαμε την εικόνα του με ένα υψηλής ποιότητας βίντεο και εγκαταστήσαμε στην παραλία μας δείγματα του ενδιαφέροντός μας για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, που έκαναν τη διαφορά με προηγούμενα έτη: Λογοτυπημένοι χάρτες και ταμπέλες καθοδήγησης προς την παραλία, ξύλινοι διάδρομοι στην άμμο, δωρεάν ομπρέλες για ΑμεΑ και ντουσιέρες για το κοινό.
Παράλληλα διατηρήσαμε καθιερωμένες εκδηλώσεις παραδοσιακού ύφους, προσφέροντας και άλλες, συνδεδεμένες με τη σύγχρονη διασκέδαση με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών της show-biz που έχουν καταγραφεί ως χαρακτηριστικές των οργανωτικών μας δυνατοτήτων, ενώ δικαιώθηκαν από την αθρόα προσέλευση κοινού.
Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, προετοιμάζαμε (πάλι μεταξύ επιχειρηματιών και Δήμου) το «πρόσωπο» που θα παρουσιάσουμε κατά την τουριστική σεζόν του 2018.
Οι συνεργάτες μας, αναγνωρισμένοι «επαγγελματίες της εικόνας» συνέλεγαν υλικό που θα τροφοδοτήσει τη σύγχρονη διαδραστική διαδικτυακή μας πλατφόρμα, η οποία θα είναι η βάση για να βγούμε του χρόνου πολλά βήματα «μπροστά από τη γραμμή» ως προς την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. Άλλοι, γνωστοί Συριανοί επιχειρηματίες αποδέχθηκαν την πρότασή μας να συνδέσουν νέα προϊόντα τους που θα συνδεθούν με το «brand» που χτίζουμε σταδιακά.
Για όλα αυτά, για το ξεπέρασμα του γαλησσιανού εαυτού μας, χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους άκουσαν το κάλεσμά μας, σε όσους συνεισέφεραν με συμβουλές ή συστάσεις, σε όσους επισήμαναν τα λάθη μας, σε όσους μας ενθάρρυναν με ένα χαμηλόφωνο «μπράβο», σε όσους επισκέφθηκαν για πρώτη φορά το χωριό μας και – κυρίως – σε αυτούς που το επισκέφτηκαν για ακόμα μία ή και για πολλοστή φορά.
Χάρη σε όλους τους πιο πάνω, μα και στη θετική διάθεση των ντόπιων, η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά δεν είναι πια ένας απλός διοικητικός θεσμός, αλλά μια πραγματική κοινότητα αξιόλογων φιλότιμων μονάδων που διεκδικεί την κοινή προκοπή.
Εδώ στον Γαλησσά, η μεμψιμοιρία και η στατικότητα τείνουν να γίνουν αναμνήσεις του παρελθόντος.
Έχουμε πια μάθει πως το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που είναι μόνιμο, είναι η αλλαγή των πραγμάτων.
Αυτή προσπαθούμε να διευκολύνουμε.

Υ.Γ.: Ακόμη και η παρούσα ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποτελεί προϊόν πνεύματος συλλογικότητας και συνεργασίας.

(Visited 101 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*