SOPHROSYNA: Φροντίδα για την Μαμά και το Βρέφος στις Κυκλάδες

sophrosyna 1
admin
28/08/2017 10:34
 
 
 

Η εγκυμοσύνη και η περίοδος μετά τον τοκετό δεν είναι μία εύκολη προσαρμογή για την γυναίκα. Όταν δυσκολίες παρουσιάζονται και δεν αντιμετωπίζονται, οι επιπτώσεις στην ψυχολογική υγεία του βρέφους και στην υπόλοιπη οικογένεια είναι σοβαρές.

Στην SOPHROSYNA στόχος μας είναι η αναπτυσσόμενη ικανότητα του βρέφους και του νηπίου να βιώνει, να εκφράζει και να ρυθμίζει τα αισθήματά του· να διαμορφώνει στενές και ασφαλείς σχέσεις· και να εξερευνά το περιβάλλον του και να μαθαίνει από αυτό.
Η SOPHROSYNA δημιουργήθηκε για να καλύψει την έλλειψη παροχών βρεφικής & μητρικής ψυχικής υγείας από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου το 2014, παρέχοντας ψυχοεκπαίδευση, ψυχοθεραπευτικές εργαστηριακές ομάδες, σεμινάρια και μια σειρά από επιστημονικές ομιλίες για την ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την σημασία και την αξία της μητρικής & βρεφικής ψυχικής υγείας.

sophrosyna 2

«Στην Τήνο σε συνεργασία με τον Δήμο και το Κέντρο Υγείας, παρουσιάσαμε το θέμα των περιγεννητικών ψυχολογικών διαταραχών, δηλάδη το ευρύτερο φάσμα των αγχώδη διαταραχών και τις διαταραχές τις διάθεσης, όπως την κατάθλιψη η οποία αγγίζει 1 στις 8 εγκυμονούσες και 1 στις 6 λεχώνες*» λέει η κα. Γεωργιάδου (* Koutra, K., Vassilaki, M., Georgiou, V., Bitsios, P., Chatzis, L., and Kogevinas, M. (2013). Antenatal and postnatal maternal mental health as determinants of infant neurodevelopment at 18 months of age in a mother-child cohort (Rhea Study) in Crete Greece. Social Psychiatry & Psychiatric Epidemiology, Vol/ 48, Issue 8, pp. 1335-1345).
Οι γυναίκες που αναζητούν την μητρότητα ή είναι έγκυες ή μητέρες με νεογέννητα και νήπια έως 3 ετών, πλέον μπορούν να αναζητήσουν την κατάλληλη στήριξη σε περίπτωση που την έχουν ανάγκη αφού η SOPHROSYNA θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων.
Μετά από μία σειρά επιτυχημένων εργαστηρίων στην Τήνο, την περίοδο Μαΐου-Αυγούστου 2017, τα δημοφιλές εργαστήρια Σχέση: Μητέρα-Βρέφους, Παιγνιοθεραπεία για Γονείς, Μητρική Διάθεση και Προσωπική Πραγματικότητα και το σεμινάριο-ομαδική συνεδρία για την Απώλεια Εγκυμοσύνης και Νεογνού , θα είναι διαθέσιμα για το κοινό της Νάξου, της Πάρου και των Μικρών Κυκλαδων από το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2017.
«Η φιλοσοφία της SOPHROSYNA είναι πως όταν η μαμά είναι καλά, είναι καλά και η υπόλοιπη οικογένειά. Πρέπει να φροντίζουμε την μαμά γιατί αυτή κουβαλάει το μωρό σωματικά και συναισθηματικά. ‘Όμως ουσιαστικός είναι και ο ρόλος του πατέρα στην μητρική-βρεφική σχέση και ελπίζουμε το νέο μας εργαστήριο Σχέση: Πατέρα-Βρέφους να έχει ανταπόκριση» αναφέρει η κα. Γεωργιάδου.
Η SOPHROSYNA είναι ένα έργο αφιερωμένο στην Σωφρονία, η οποία γεννήθηκε θνησιγενής στις 33 εβδομάδες κύησης. Στην μνήμη της οι υπηρεσίες διατίθενται δωρεάν*.

SOPHROSYNA
PERINATAL PSYCHOLOGY

sophrosyna 3
Χρυσάνθη Γεωργιάδου, MSc Ψυχολόγος & Ιδρύτρια
e. info@sophrosyna.org
w. sophrosyna.gr / sophrosyna.org
f: @sophrosyna.org

Η κα. Γεωργιάδου είναι ψυχολόγος με μεγάλη εμπειρία στην πρώιμη διάγνωση, πρόληψη και αποτροπή των συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειες. Κατάγεται από την Αυστραλία και έχει θητεύσει επί μακρόν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Λονδίνου και στον Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας του Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) Kings College London. Παράλληλα, δίδαξε γενική ψυχολογία και ερευνητική μεθοδολογία στο Birkbeck College University of London. Από το 2013 ασχολείται με την περιγεννητική ψυχολογία και είναι η Ψυχολόγος Απαντάει στον Ελληνικό ιστότοπο www.babyzone.gr. Μαζί με τον σύζυγό της ανατρέφουν τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*