Ένα ΜΕΓΑΛΟ Ευχαριστώ!!!

gymnasio biblos
admin
03/08/2017 08:01
 
 
 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει ο τ. διευθυντής του Γυμνασίου Βίβλου Νάξου προς όλους τους συνεργάτες του αλλά και στη μικρή κοινωνία του χωριού στο οποίο υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια ο κ. Ματθαίος Χατζηπέτρος.

Το 1997 ήρθα με μετάθεση από την Αθήνα στη γενέτειρά μου. Από το Γενικό Λύκειο Νέας Πεντέλης, στο Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου. Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά, τοποθετούμαι ως διευθυντής (ύστερα από αξιολογικές κρίσεις) στο μεγαλύτερο σχολείο των Κυκλάδων, στο ΓΕ.Λ. Νάξου.

Τα 20 αυτά χρόνια που βρίσκομαι στο νησί μου, έχουν ταυτιστεί με την εκπαιδευτική μου παρουσία στο Γυμνάσιο Βίβλου. Είτε ως απλός καθηγητής, είτε ως διευθυντής (2007-2017). Δε θα μπορούσα λοιπόν να αφήσω πίσω μου το μεγαλύτερο κομμάτι της εκπαιδευτικής μου σταδιοδρομίας, χωρίς να αναπολήσω όλα όσα πέρασα σ’ αυτόν τον πανέμορφο χώρο, μ’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα. Αν και ορεινός, έγινα «λιβαδίτης» αφού αγκάλιασα και αγκαλιάστηκα με όλους αυτούς τους καλόκαρδους, εργατικούς, προοδευτικούς, ιδιαίτερα ευαίσθητους και θεοσεβούμενους απλούς ανθρώπους κυρίως των Τριπόδων, αλλά και του Γλινάδου, του Γαλανάδου και του Αγίου Αρσενίου.

Κυρίως λοιπόν σ’ αυτόν τον απλό κόσμο, τους μαθητές που πέρασαν από τα χέρια μου, τους γονείς και κηδεμόνες τους με τους οποίους συνεργάστηκα αρμονικά και για τον κοινό στόχο: Την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας σε αρχές και αξίες, τον αλληλοσεβασμό, την αγάπη προς τη μάθηση και τη γνώση, σ’ αυτούς πρωτίστως οφείλω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ!! Η ψυχή μου είναι γεμάτη από μοναδικά συναισθήματα και το μυαλό μου από υπέροχες αναμνήσεις που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή μου, μέσα από την εκπαιδευτική μου πορεία στο Γυμνάσιο Βίβλου. Θέλω να πιστεύω ότι αφήνω πίσω μου ένα μικρό λιθαράκι προσφοράς, μια στάμπα ήθους και σεμνότητας, μια θετική αύρα και μια γλυκιά ανάμνηση… Αν τα ‘χω καταφέρει, είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Δε θα την άλλαζα με όλα τα πλούτη του κόσμου…
Οφείλω όμως «Ευχαριστώ» και σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και που μαζί καταφέραμε ό,τι καταφέραμε. Με αλληλοσεβασμό και αγάπη, με σύμπνοια και ομοψυχία καταφέραμε να ξεπερνάμε τις όποιες μας διαφορές, για να διαμορφώσουμε αυτό το υπέροχο φιλικό-οικογενειακό κλίμα , που θεωρώ πως ήταν το «μυστικό» της επιτυχίας και το σήμα κατατεθέν του σχολείου. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στην πρώην Διευθύντρια του Γυμνασίου Βίβλου, την κ. Ειρήνη Κούρτη – Μουστάκη, από την οποία παρέλαβα τη σκυτάλη της Διεύθυνσης και που σ’ ένα μεγάλο βαθμό, ακολούθησα τα χνάρια της. Επίσης, θέλω να αναφερθώ στους καλούς μου συναδέλφους με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί και στήσαμε αυτό το «οικοδόμημα» που με στήριξαν και με σεβάστηκαν, τον Αποστόλη Μαργαρίτη, το Σάκη Σιόντα, τη Βαγγελίτσα Γιαλή. Αλλά και τελευταία, τη Νεκταρία Μουτσοπούλου, τη Μαρία Αξαοπούλου, τη Μαρία Καραλή, τη Μαρία Συριοπούλου και γενικά όλους όσους πέρασαν και συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια για να διαμορφώσουμε την κοινή γραμμή πλεύσης, που συνιστούσε την «Ταυτότητα» του Γυμνασίου Βίβλου.
Δε θα μπορούσα να αφήσω έξω από τις ευχαριστίες μου τους Δημοτικούς άρχοντες και ιδιαίτερα τους Προέδρους των Τριπόδων: Τους αείμνηστους Αργύρη Σοφικίτη -που με δικό του αγώνα ιδρύθηκε το 1988 το Γυμνάσιο Βίβλου – και Αντώνη Λαγογιάννη. Πιο πρόσφατα τον Αντώνη Σοφικίτη και τον τωρινό πρόεδρο Σπύρο Σκάρκο, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα και είχαμε την αμέριστη συμπαράστασή τους, για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Σχολείου.
Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Εφημέριο του χωριού, τον παπά-Μανώλη Σκουλάτο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, για την αγαστή συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό που υπήρχε μεταξύ μας όλο το διάστημα της παρουσίας μου στην Ενορία.
Τέλος, ένα ΜΕΓΑΛΟ Ευχαριστώ, στην καθαρίστρια του Σχολείου κ. Μαρία Λαγογιάννη με την οικογένειά της, που άοκνα και με εντιμότητα ήταν κοντά μας, όχι μόνο για την καθαριότητα των χώρων, αλλά και για ό,τι και όποτε τη χρειαστήκαμε…
Εύχομαι ολόψυχα οι παρακαταθήκες του Γυμνασίου Βίβλου να με ακολουθήσουν στη νέα μου θητεία ως διευθυντή του ΓΕ.Λ. Νάξου, ούτως ώστε, όταν έλθει η ώρα της αποχώρησης, να με πλημμυρίζουν και τότε τα ίδια υπέροχα συναισθήματα…

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Ματθαίος Ι. Χατζηπέτρος
Τέως Διευθυντής Γυμνασίου Βίβλου Νάξου

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*