ΕΑΣ Νάξου: Μικροδιορθώσεις στο αγελαδινό και bonus μόνο για ποιοτικά γάλατα

agelades
Άκης Αξαόπουλος
09/02/2020 15:31
 
 
 

 

Σε αναπροσαρµογή τιµολογίων για το αγελαδινό γάλα έχει προχωρήσει η ΕΑΣ Νάξου σε µια προσπάθεια εξορθολογισµού της τιµολογιακής της πολιτικής, επικαλούµενη την πρόθεση πριµοδότησης των παραγωγών µε βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος που παραδίδουν στην Ένωση.

Η τιµή βάσης ορίζεται σύµφωνα µε τα συµφωνητικά που καλούνται το τελευταίο διάστηµα να υπογράψουν οι παραγωγοί στα 42 λεπτά το κιλό, µε τα πέναλτι ποιότητας να κατεβάζουν την τιµή ακόµα και στα 39 λεπτά το κιλό, ενώ δεν αποκλείονται τα 45 µε 46 λεπτά για τις προσεγµένες δουλειές.

Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσµα τη µείωση της τιµής για τους παραγωγούς που δεν διαθέτουν µεγάλες και οργανωµένες κτηνοτροφικές µονάδες, οι οποίοι δυσκολεύονται να παράγουν σταθερή ποιότητα.

Ας σηµειωθεί ωστόσο πως ανέκαθεν η ΕΑΣ Νάξου παραλάµβανε το αγελαδινό γάλα µε τιµές υψηλότερες από αυτές που προσέφερε η βιοµηχανία στην υπόλοιπη Ελλάδα και έχει δείξει µια καλή αναπτυξιακή πορεία µέχρι στιγµής, γεγονός που µαρτυρούν και οι δροµολογηµένες για το επόµενο διάστηµα επενδυτικές πρωτοβουλίες της.

Αναφέρεται ότι η τιµή για το αγελαδινό γάλα µέχρι πρόσφατα ήταν τα 45 λεπτά. «Η ΕΑΣ Νάξου µας κάλεσε πριν ένα διάστηµα να υπογράψουµε κάποια συµφωνητικά όσον αφορά το γάλα. Μέσα σε αυτά τα συµφωνητικά έλεγε ότι το γάλα θα µειωθεί από τα 45 λεπτά που το πλήρωνε, στα 42 λεπτά, ενώ θα ισχύσει και µια αναπροσαρµογή σύµφωνα µε τα λιπαρά και την ποιότητα, δηλαδή µπορεί να πέσουν και κάτω από τα 42» αναφέρει παραγωγός στην Agrenda.

 

Πηγή: agronews.gr

(Visited 322 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*