Αρνί και κατσίκι Νάξου – Αμοργού: Ξεκινά η διαδικασία για την ονομασία τους ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης

Άκης Αξαόπουλος
11/11/2019 13:31
 
 
 

 

Στην έναρξη της διαδικασίας, προκειμένου το αρνί και το κατσίκι Νάξου και Αμοργού να πιστοποιηθούν ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα και από συνεννόηση με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, μετά το πέρας του 26ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, το οποίο φιλοξενήθηκε στη Νάξο από τις 8 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, επ’ ευκαιρία του οποίου ο αντιπεριφερειάρχης είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου σχετικά με τη συμμετοχή της τελευταίας στην – υπό ίδρυση – αγροδιατροφικη σύμπραξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Η Περιφέρεια μας θα συνεχίσει να είναι κοντά στους παραγωγούς και ιδιαίτερα στους νέους. Θεωρούμε υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα τους να τους ακούμε και να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο γι’ αυτούς μέσα από τις αρμοδιότητες που έχουμε. Αυτές τις δύσκολες εποχές για τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας και για το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής εδώ στα νησιά μας, εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλουμε να αναδεικνύουμε αλλά και να προωθούμε τα προϊόντα τους στις αγορές. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ταυτότητα και πιστοποίηση στα προϊόντα σεβόμενοι τους παραγωγούς μας και τις παραδόσεις των νησιών μας» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.

Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα παρακολούθησε αρκετές θεματικές ενότητες του συνεδρίου, συνομίλησε με παραγωγούς, επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Φράγμα στο Τσικαλαριό (συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Πουλή), ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Λιανό για θέματα που αφορούν στον ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα του νησιού.

(Visited 647 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*