Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας σε κοινότητες της Νάξου

Newsroom
29/09/2019 1:35
  •  
  •  
  •  

 

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιόδεντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς από την 1 Οκτωβρίου 2019.

Ο ψεκασμός θα διαρκέσει 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου 2019, στις Κοινότητες Μελάνων, Ποταμιάς, Σαγκρίου, Δαμαριώνα και Φιλωτίου.

Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά την 25 Οκτωβρίου 2019 (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών ψεκασμών).

Επίσης όσοι παραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν νωρίτερα από τις αναφερόμενες ημερομηνίες, θα πρέπει να ενημερώσουν τα κατά τόπους συνεργεία ψεκασμού ή το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361453

(Visited 167 times, 1 visits today)