Στη Νάξο η διεξαγωγή του 26ου Συνεδρίου Νέων Αγροτών

Άκης Αξαόπουλος
26/08/2019 21:50
 
 
 

 

Συνεπής στο θεσμό που η ίδια καθιέρωσε, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών διοργανώνει και φέτος το 26ο Συνέδριο για την ύπαιθρο και τους αγρότες.

Εφέτος ο τόπος διεξαγωγής θα είναι ο νομός Κυκλάδων και συγκεκριμένα η Νάξος. Το συνέδριο θα γίνει στις 18-20 Οκτωβρίου, θα έχει συνδιοργανωτή την ΕΑΣ Νάξου και την Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδας.

Η θεματολογία αφορά όλους τους Έλληνες αγρότες και δίνει έμφαση:

-Στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και της Ελληνικής διατροφής με τον τουρισμό που μπορεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων για τους Έλληνες Αγρότες,

-Στην ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Ελληνικής νησιωτικής παραγωγής,

-Στις προτεραιότητες του Ελληνικού Στρατηγικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ που βρίσκεται σε πλήρη διαπραγμάτευση,

-Στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ιδίως στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές,

Το Συνέδριο συνεχίζει την παράδοση των ετήσιων Συνεδρίων των Ενώσεων Νέων Αγροτών που ξεκίνησαν το 1994 και έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και αποτελεί την αφορμή για την ετήσια συνάντηση των νέων αγροτών της χώρας μας.

Θα μιλήσουν αγρότες, στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών, στελέχη του Δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές.

Η Π.Ε.Ν.Α., μόνη θεσμοθετημένη συνδικαλιστική οργάνωση για τις Νέες και τους Νέους Αγρότες της χώρας μας, καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν στο συνέδριο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο greek.young.farmers@gmail.com

(Visited 398 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*