Fragkiskos 14 3 2017

                                   

 DETSIS KOUZINES BANNER 2 Korres catering banner Angelis 2

VIDEO: Με συγκίνηση η εκδήλωση τιμής για τους πρώτους γιατρούς που στελέχωσαν το Κέντρο Υγείας Νάξου (φώτος)

giatroi ekdilosi timis 20 

Οι έξι γιατροί που στελέχωσαν το Κέντρο Υγείας Νάξου κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, τιμήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ σε μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα Ιάκωβος Καμπανέλλης.

giatroi ekdilosi timis 1

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι γιατροί Γερμανός Καπίρης (Παθολόγος), Νίκος Βενιέρης (Οφθαλμίατρος), Δημήτρης Βενιέρης (Παθολόγος), Γιάννης Κλεάνθους (Παθολόγος), Φραγκίσκος Βενιέρης (Παιδίατρος) και Ηλίας Καραμπάτσος (Παθολόγος) -ο οποίος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων απουσίαζε από την εκδήλωση- οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην εδραίωση του νοσοκομείου στο νησί.

margaritis giatroi 2

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης μίλησε για το θάρρος και την παλικαριά που διακρίνει τους τιμώμενους γιατρούς οι οποίοι ξεκίνησαν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και παρέμειναν σε αυτό, αποτελώντας τους «στυλοβάτες του».
«Όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνώντας τον ίδιο τους τον εαυτό και σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο το Κέντρο Υγείας Νάξου το οποίο μετεξελίχθηκε σε νοσοκομείο. Είχαν το θάρρος και την παλικαριά να αναλάβουν την υγεία στο νησί με τόσες πολλές δυσκολίες, να κρατάνε Θερμοπύλες, τη στιγμή που θα μπορούσαν να πάνε κάπου αλλού που θα ήταν καλύτερα γι' αυτούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανόλης Μαργαρίτης.
Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι κοντά στους παραπάνω γιατρούς ο δήμος τιμά και όσους δούλεψαν δίπλα τους.

manolis korres

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του Φιλόλογου Μανόλη Κορρέ ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του τομέα υγείας στο νησί, αλλά και στην τεράστια προσφορά των τιμώμενων γιατρών.

«Είναι η πρώτη ομάδα ιατρών και όσων εντάχθηκαν αργότερα με προσφορά δεκαετιών. Είναι ο πυρήνας, η βασική δύναμη, η σπονδυλική στήλη για πάνω από τρεις δεκαετίες του Κέντρου Υγείας Νάξου, και αργότερα του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας. Συμμετέχουν και υποστηρίζουν τη μετάβαση από τις προϊστορικές και απόκοσμες συνθήκες στον τομέα της υγείας στο νησί, στη σύγχρονη πραγματικότητα του πολιτισμού, του εκσυγχρονισμού, της ομαλότητας... Με σεβασμό και πίστη στα Ιπποκράτεια κελεύσματα, στον όρκο και το νόμο του Ιπποκράτη άσκησαν την επιφανέστατη τέχνη. Ό,τι παρήγγειλε ο Ιπποκράτης το έκαναν πράξη οι τιμώμενοι γιατροί. Αποδείκνυαν κάθε μέρα ότι δεν είναι γιατροί μόνο για το όνομα, είναι γιατροί για την ουσία της αποστολής τους. Εργάστηκαν σχεδόν πάντα κάτω από αντίξοες συνθήκες και με πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας» τόνισε.

giatroi ekdilosi timis 4

«Οι τιμώμενοι γιατροί, άνθρωποι με ψυχή, με το ανυπέρβλητο επιστημονικό οπλοστάσιό τους, με τις αρετές του ανθρώπου ως κοινωνικού αλληλέγγυου όντος, και κυρίως με την γενναιότητα και τη βαθιά πίστη, είχαν και έδιναν δυνάμεις, φως και ελπίδα στην αναμέτρηση με το πεπρωμένο... Όλοι τους, γιατροί και άνθρωποι δικοί μας... Ευγνωμοσύνη και σεβασμός και μια ευχή: να μακροημερεύσετε όλοι υγιείς και χαρούμενοι» σημείωσε ο κ. Κορρές ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

giatroi ekdilosi timis kapiris

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι απονομές τιμητικών πλακετών στους παρόντες τιμώμενους γιατρούς οι οποίοι δεν έκρυψαν τη συγκίνηση τους.

kallinikos giatroi 1

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Ν. - Κ.Υ Νάξου Ανθή Περιστρεράκη (η οποία και εκπροσώπησε τον αν. Διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Απιδόπουλο που έλειπε εκτός Νάξου), γιατροί και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου και αρκετός κόσμος.

giatroi ekdilosi timis 13

giatroi ekdilosi timis 15

«Όλοι τους είναι γιατροί και άνθρωποι μαζί» τόνισε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ενώ ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης σημείωσε απευθυνόμενος στους γιατρούς, ότι «Μείναμε στο νησί γιατί υπάρχετε εσείς... αλλιώς θα ήταν βραχονησίδα».

giatroi ekdilosi timis 17

Στο νοσοκομείο του σήμερα αναφέρθηκε η κ. Ανθή Περιστεράκη η οποία μίλησε για όλες τις θετικές εξελίξεις στη μονάδα υγείας του νησιού, τα τελευταία 2 χρόνια.

giatroi ekdilosi timis 19

«4 λέξεις μόνο» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης για τους τιμώμενους γιατρούς «γιατροί, άνθρωποι, ευγνωμοσύνη και σεβασμός».

ΔΕΙΤΕ ολόκληρο το video της εκδήλωσης:

Περισσότερες φωτογραφίες:

giatroi ekdilosi timis 11

giatroi ekdilosi timis 2

germanos kapiris

venieris dimitris

kleanthous giannis

venieris nikos

venieris fragkiskos

giatroi ekdilosi timis 22

giatroi ekdilosi timis 21

giatroi ekdilosi timis 24

giatroi ekdilosi timis 23

giatroi ekdilosi timis 26

giatroi ekdilosi timis 25

 19 4 2018 valindras megalo bowling 20 PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2

Βρείτε μας στο Facebook

galiotos 2 proteas theofilos tselentis

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

banner xatzipetros 23 3 2017

cyclades260x120

ecxeptional

Απόψεις

IMAGE
Οι επιλογές είναι πολιτική - Του Γιώργου Βακόνδιου
Στην τριήμερη σχολική εκδρομή των χαβαλέδων, ο...

Περισσότερα

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!