Fragkiskos 14 3 2017

                                   

 DETSIS KOUZINES BANNER 2 Korres catering banner Angelis 2

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου ενημερώνει και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην ανακύκλωση

anakyklosi kadoi 10

Για την ανακύκλωση που ξεκίνησε από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και τα καλεί να συμμετέχουν σε αυτή.

Μάλιστα σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο υπεύθυνο για την ανακύκλωση Γιάννη Τσολάκη, μελετά να καθιερώσει τον τρόπο ώστε οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα θα συμμετέχουν αποτελεσματικά στην ανακύκλωση, θα μπορούν να παραλαμβάνουν από το δήμο έγγραφο πιστοποίησης.

Όπως αναφέρει, ο δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης έχει ήδη τοποθετήσει τους μπλε κάδους σε κεντρικά σημεία και έχει προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προώθηση της ανακύλωσης. 

"Η δράση περιλαμβάνει διανομή πόρτα-πόρτα ενημερωτικού υλικού και τσαντών, στις οποίες θα τοποθετούνται τα προς ανακύκλωση υλικά. Για την επανέναρξη της ανακύκλωσης στη Νάξο, τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία μπλε κάδοι, στους οποίους θα εναποτίθενται ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο). Στοχεύοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ο δήμος μεριμνά στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων και υιοθετεί πρακτικές που συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων. Όμως, δεν αρκεί αυτό. Η ανακύκλωση και η καθαριότητα των νησιών μας είναι υπόθεση όλων μας" σημειώνει!

Κίνητρα Ανακύκλωσης (πιστοποίηση)

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο υπεύθυνο για την ανακύκλωση κ. Γιάννη Τσολάκη μελετά να καθιερώσει τον τρόπο ώστε οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα θα συμμετέχουν αποτελεσματικά στην ανακύκλωση, θα μπορούν να παραλαμβάνουν από το δήμο έγγραφο πιστοποίησης, ώστε να το προσκομίζουν σε οποιαδήποτε άλλη χρήση, π.χ. για επιδοτήσεις, συμμετοχή σε προγράμματα ή αλλού και να τα προβάλλουν από την επιχείρηση στα μενού τους κ.λπ. ως κίνητρο επιλογής της επιχείρησης στη μεγάλη μερίδα των ευαισθητοποιημένων περιβαλλοντικά επισκεπτών Ελλήνων και περισσότερο αλλοδαπών.

Επίσης, ειδικότερα για τους επαγγελματίες εστίασης η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ελαίων (τηγανέλαια) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και τους ισχύοντες Κανονισμούς Καθαριότητας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και η μη τήρησή της τιμωρείται με αυστηρά πρόστιμα.

Για τα χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια (τηγανέλαια) υπεύθυνη είναι η εταιρεία ΑΝΑΖΩ: τηλ. 6932877211.

Η εταιρεία ΑΝΑΖΩ παρέχει ήδη πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα συλλογής των τηγανελαίων τα οποία είναι απαραίτητα κατά την έναρξη αλλά και την λειτουργία των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης.

"Η ανακύκλωση αποτελεί πράξη ζωτικής σημασίας"

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης επισημαίνει στα μέλη του επίσης ότι η ανακύκλωση δεν είναι κάτι ...εξωτικό που συγκινεί μόνο κάποιους ευαίσθητους περιβαλλοντικά πολίτες, αλλά απποτελεί πράξη ζωτικής σημασίας.

"Το ζήτημα της ανακύκλωσης καλούνται να το αντιμετωπίσουν όλες οι σύγχρονες κοινωνίες. Είναι ιδιαίτερα καίριο με περιβαλλοντική, κοινωνική, αλλά και οικονομική διάσταση. Μας άφορα και μας επηρεάζει όλους. Συνδέεται άρρηκτα με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τους πόρους, με το πώς βλέπουμε το περιβάλλον και το μέλλον μας. Γι αυτό οφείλουμε κι εμείς οι επιχειρηματίες να επιδείξουμε την απαιτούμενη ευαισθησία και ενδιαφέρον. Κυρίως θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πρόληψη και η αποφυγή απορριμμάτων, καθώς και η ανακύκλωση, είναι συνυφασμένες με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, με την προστασία του περιβάλλοντος. Κυρίως συνιστούν πράξη εξανθρωπισμού.

Είναι προφανές ωστόσο, πως η ανακύκλωση, δεν σχετίζεται μόνο με τις νομοθετικές ρυθμίσεις -είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε της χώρας μας- ή απλώς και μόνο με τις υποδομές. Η επιτυχία των προγραμμάτων πρωτίστως συναρτάται με τις κοινωνικές συμπεριφορές και νοοτροπίες. Εξαρτάται από τη δική μας προσπάθεια και συμπεριφορά. Από τις συνήθειες και τις προσωπικές επιλογές της καθεμιάς και του καθενός μας. Κυρίως, όμως, προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή μας. Έτσι συμβάλουμε στη μείωση των αποβλήτων, εξοικονομούμε πρώτες ύλες και ενέργεια, προστατεύουμε το περιβάλλον και την υγεία μας. Παράλληλα, συνδράμουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε βιομηχανίες και προγράμματα ανακύκλωσης.

Συνεπώς, η ανακύκλωση δεν είναι κάτι εξωτικό που συγκινεί κάποιους ευαίσθητους περιβαλλοντικά πολίτες. Ούτε είναι μια υπόθεση δευτερεύουσας ή τριτεύουσας σημασίας. Αντιθέτως, αποτελεί πράξη ζωτικής σημασίας. Προσδίδει ουσία και πνοή στην ανθρώπινη υπόστασή μας. Στην πραγματικότητα είναι πράξη πολιτισμού".19 4 2018 valindras megalo bowling 20 PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2

Βρείτε μας στο Facebook

galiotos 2 proteas theofilos tselentis

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

banner xatzipetros 23 3 2017

cyclades260x120

ecxeptional

Απόψεις

IMAGE
Οι επιλογές είναι πολιτική - Του Γιώργου Βακόνδιου
Στην τριήμερη σχολική εκδρομή των χαβαλέδων, ο...

Περισσότερα

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!