Fragkiskos 14 3 2017

                                   

Ο Μανώλης Γλυνός για το Καστελλόριζο: «Οι ανάγκες των κατοίκων του είναι και δικές μας ανάγκες»

kastellorizo

Η στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καστελλόριζου, καθώς και η δρομολόγηση - βελτίωση σημαντικών έργων υποδομών στο νησί είναι το θέμα της νέας δήλωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού.

Σε αυτήν, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» υποστηρίζει ότι - μέχρι σήμερα - οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού δεν είχαν συμμάχους «παρά μόνο επισκέπτες των λίγων ωρών», με αποτέλεσμα να μην λύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Ως “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και αυριανή Περιφερειακή Αρχή θα απαιτούμε από την Αθήνα, δεν θα επαιτούμε [...] Εμείς δεν θα περιμένουμε να επισκεφθούμε το Καστελλόριζο, για να ενημερωθούμε για τα προβλήματά του. Τα γνωρίζουμε» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωση του κ. Γλυνού, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας είναι αδιαπραγμάτευτο, για το κεντρικό κράτος όμως φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητο.
Το συνταγματικό τους δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, με την κάλυψη των θέσεων του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με βάση το οργανόγραμμα των δομών υγείας, αντί για δεδομένο παραμένει μέχρι σήμερα ζητούμενο σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελλόριζου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αποκλεισμού των νησιωτών ακόμα και από βασικές υπηρεσίες υγείας, διότι οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο στα χαρτιά και το Ιατρείο λειτουργεί με έναν αγροτικό γιατρό. Οι εκκλήσεις των κατοίκων για στελέχωσή του με γιατρούς ειδικότητας, εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαν συμμάχους στον αγώνα τους.
Η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στο Καστελλόριζο που συνεχώς αναπτύσσεται, αλλά οι υποδομές παραμένουν στάσιμες, δυσκολεύει την ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον.
Η βελτίωση των λιμενικών υποδομών για να έχει την δυνατότητα το νησί να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη, τουριστικά και επαγγελματικά, είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και για την ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού.
Οι κάτοικοι του Καστελλόριζου, σε αυτή την ξεχωριστή από κάθε άποψη γωνιά του Αιγαίου, πέρα από τις επισκέψεις περιφερειαρχών, βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών, έχουν ανάγκη, όταν κλείνουν οι κάμερες και σβήνουν τα φλας, να παραμένουν ανοιχτά τα αυτιά των διοικούντων.

glynos portraito proeklogiko
Ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και αυριανή Περιφερειακή Αρχή θα απαιτούμε από την Αθήνα, δεν θα επαιτούμε. Μια περιφερειακή αρχή, πρέπει να είναι αποτελεσματική για τους κατοίκους της και όχι αρεστή στην εξουσία.
Το όραμά μας για Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία με τους αιρετούς και χωρίς την στήριξη των νησιωτών.
Εμείς δεν θα περιμένουμε να επισκεφθούμε το Καστελλόριζο, για να ενημερωθούμε για τα προβλήματά του. Τα γνωρίζουμε. Δεν χρειαζόμαστε κάμερες και φωτογράφους για να «καταγράψουν» το ενδιαφέρον μας για τους ακρίτες ήρωες της Δωδεκανήσου, του Νοτίου Αιγαίου, της Ελλάδας ολόκληρης. Η αγωνία τους είναι και δική μας αγωνία, οι ανάγκες τους είναι και δικές μας ανάγκες.
Ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, κόντρα στη διάσπαση και στον διχασμό.
Μαζί θα διεκδικήσουμε την στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καστελλόριζου, μαζί θα δρομολογήσουμε έργα υποδομών στα οποία υστερεί σημαντικά το νησί γιατί δεν είχε μέχρι σήμερα συμμάχους παρά μόνο επισκέπτες των λίγων ωρών, μαζί ως «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» θα απαιτήσουμε από το κεντρικό κράτος να αντιληφθεί ότι είμαστε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών και όχι Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης.synka 4 4 2019 PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2 gaitanaki pasxa 2019

ktiniatriko kentro300x250 theofilos tselentis

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

banner xatzipetros 23 3 2017

cyclades260x120

Απόψεις

IMAGE
Η εκδρομή στα Σκόπια - Του Γιώργου Βακόνδιου
Χθες 2 Απριλίου ο Τσίπρας επισκεύθηκε την πόλη των...

Περισσότερα

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!