Fragkiskos 14 3 2017

                                   

FragileGifNaxosTimes2 mynaxos diavase to

Μανώλης Γλυνός: «Ανοχύρωτη η Κάλυμνος απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα»

kalymnos 1

Αφιερωμένη στην Κάλυμνο ήταν η δήλωση του επικεφαλή της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» Μανώλη Γλυνού, ο οποίος την χρησιμοποιεί ως παράδειγμα για την «σκληρή πραγματικότητα» της νησιωτικότητας που βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών κατά την χειμερινή περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γλυνός αναφέρεται τόσο στην αντιπλημμυρική προστασία της Καλύμνου, όσο και στη στελέχωση του ΕΚΑΒ και δεσμεύεται ότι «ως αυριανή περιφερειακή αρχή» θα διεκδικήσει λύσεις «για να νιώσουν και πάλι ασφάλεια στον τόπο τους οι Καλύμνιοι», βάζοντας τέλος «στις πολιτικές “φρου φρου κι αρώματα”».

kalymnos 2

Αναλυτικά, η δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού:
Περισσότερο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ είναι η πεποίθηση της παράταξής μας, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει άμεσα να μετατραπεί από Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης, σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.
Να λειτουργεί, να παράγει, να εμφανίζει οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα καθ’ όλο το διάστημα του έτους και όχι όσο διαρκεί η τουριστική περίοδος. Να παραμένει ενεργή και το χειμώνα, τότε που οι επισκέπτες του καλοκαιριού φεύγουν και οι μόνιμοι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα της νησιωτικότητας, αυτή του αποκλεισμού, των ελλείψεων και της εγκατάλειψης.
Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της νησιωτικής Ελλάδας που μας «πονά», είναι η Κάλυμνος, όπου οι πρόσφατες νεροποντές την βρήκαν και φέτος ανοχύρωτη απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι αδιανόητο με τις πρώτες βροχές, οι κάτοικοι της Καλύμνου να παρακολουθούν έντρομοι τους δρόμους να καθίστανται απροσπέλαστοι και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους, εγκλωβίζοντάς τους στα σπίτια τους, απειλώντας τις περιουσίες τους, καταστρέφοντας καταστήματα και εμπορεύματα, παραλύοντας κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στο νησί.
Οι μνήμες από τις καταστροφικές νεροποντές της Σύμης του Νοεμβρίου 2017 είναι νωπές αλλά φαίνεται πως ούτε σε αυτή την περίπτωση το πάθημα, έγινε μάθημα. Η αντιπλημμυρική προστασία της πολύπαθης Καλύμνου θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, μαζί με την στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί, που το βράδυ κατεβάζει ρολά (23:00 - 07:00), λόγω έλλειψης προσωπικού.
Στην Κάλυμνο, εν έτει 2019 οι κάτοικοι είναι ανοχύρωτοι απέναντι στις πλημμύρες και αβοήθητοι μετά τις 11 το βράδυ όταν λήγει η απογευματινή βάρδια του ΕΚΑΒ και μέχρι να ξημερώσει δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, αυτή είναι η καθημερινότητα των Καλυμνίων.
Οι παθογένειες της Καλύμνου, και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας τα οποία μεγεθύνονται στη διάρκεια του χειμώνα, μας οδήγησαν στην μεγάλη απόφαση, να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καινούργιο μοντέλο περιφερειακής διοίκησης, με διαφορετικός ύφος και ήθος, βασισμένο στην συναίνεση, στη σύνθεση και την συνέργεια ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο ευλογημένος τόπος. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία προόδου για τα νησιά μας και έχουμε ηθικό χρέος, να μην την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη.
Ως αυριανή περιφερειακή αρχή με αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή, τοπικοί φορείς και κάτοικοι, θα βάλουμε τέλος στην απραξία και στην αδιαφορία και μαζί θα διεκδικήσουμε λύσεις για να νιώσουν και πάλι ασφάλεια στον τόπο τους οι Καλύμνιοι συμπατριώτες μας. Για να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με σιγουριά στο νησί τους, για να μην αισθάνονται «όμηροι» των υποσχέσεων που δεν έγιναν ποτέ πράξη, για να βάλουμε μαζί τέλος στις πολιτικές «φρου φρου κι αρώματα» και για να περάσουμε από τα παχιά και μεγάλα λόγια, σε μια νέα περίοδο έργων και πράξεων.18 4 2019 PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2 gaitanaki pasxa 2019

ktiniatriko kentro300x250 Syrathlon banner 300x250 Final 01 theofilos 

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

banner xatzipetros 23 3 2017

cyclades260x120

Απόψεις

IMAGE
Η εκδρομή στα Σκόπια - Του Γιώργου Βακόνδιου
Χθες 2 Απριλίου ο Τσίπρας επισκεύθηκε την πόλη των...

Περισσότερα

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!