Fragkiskos 14 3 2017

                                   

FragileGifNaxosTimes2 mynaxos diavase to

«Επίθεση» Μπαράκα σε Χατζημάρκο και Μπιζά: «Υποβαθμίζουν συνειδητά τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου»

orkomosia mparakas kotsadam 4

Καταπάτηση του νόμου και των διαδικασιών, συνειδητή υποβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκλητική αδιαφορία και αλαζονεία στην ικανοποίηση αιτημάτων για διεξαγωγή τακτικών συνεδριάσεων με θέματα σοβαρά για το Νότιο Αιγαίο καταλογίζει, μεταξύ άλλων, στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Μπιζά ο γραμματέας του Σώματος Αθανάσιος Μπαράκας.

Με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης (και η οποία έγινε αποδεκτή) για συνεδρίαση του οργάνου με θέμα τους δασικούς χάρτες, ο κ. Μπαράκας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναρωτιέται επίσης, τι προτίθεται να πράξει για όλα τα παραπάνω το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Μπαράκα έχει ως εξής:
Τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήρθαν να υπενθυμίσουν η πρόταση βουλευτή της Περιφέρειάς μας, που ζητά συνεδρίαση του ανωτάτου αυτοδιοικητικού οργάνου της περιοχής μας... Το είχαν πράξει κι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά δεν εισακούστηκαν... Δυστυχώς οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι και δείχνουν ότι ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΙΖΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Το 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνεδρίασε ΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑ (12), ΜΟΝΟ εννέα (9) φορές
Ο νόμος 3852/2010, άρθρο 167 παρ. 1 είναι σαφέστατος: «Άρθρο 167 - Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου
1. Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά το μήνα...».
Τι απαντούν γι’ αυτά οι κ.κ. Μπιζάς και Χατζημάρκος και η παραπαίουσα πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου;
Αδιαφόρησαν προκλητικά και αλαζονικά στα αιτήματα για τακτικές συνεδριάσεις, όπου ζητούσαμε και έπρεπε να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν το Νότιο Αιγαίο. Αυτοί αποφάσιζαν το χρόνο των συνεδριάσεων, απόφευγαν να εντάξουν θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και αρκετές φορές (όταν συνεδριάζαμε), ήταν λογικό τα εντός αλλά και τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα να μεταφέρουν σε βάθος και μάκρος χρόνου τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μένουμε «τρεις και ο κούκος» στα τελευταία θέματα των συνεδριάσεων, γιατί κάποιοι/ες είχαν αποχωρήσει πιεζόμενοι/ες από το χρόνο αναχώρησης των μέσων για επιστροφή στα νησιά τους.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που περιφρόνησαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27.11.2018 να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα το νέο διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων «LED». Η συνεδρίαση αυτή δεν έγινε ποτέ, ούτε το Δεκέμβριο που ορίστηκε, ούτε κάποια άλλη στιγμή και την ίδια ώρα προωθούσαν με αμφισβητούμενες διαδικασίες τον παραπάνω διαγωνισμό, ο οποίος θυμίζουμε το Φεβρουάριο του 2018 για το αντίστοιχο θέμα είχε ακυρωθεί ως «φωτογραφικός» από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Υποθέσεων και η ηγεσία της Π.Ν.Αι. εξετάζεται για τις ενέργειές της από τη Δικαιοσύνη.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας διέκοπταν αυθαίρετα το λόγο και μας ειρωνεύονταν όταν διατυπώναμε διαφορετική άποψη, γιατί αυτήν τη «δημοκρατία» πιστεύουν...
Αυτό είναι το καινούριο «ύφος και ήθος εξουσίας» του κ. Χατζημάρκου και της παρέας του.
Είναι εκτεθειμένοι/ες...
Τι θα πράξει το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για τις ευθύνες των κυρίων;

Ο Γραμματέας του Π.Σ. (εκλεγμένος)
Αθανάσιος Μπαράκας18 4 2019 PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2 gaitanaki pasxa 2019

ktiniatriko kentro300x250 Syrathlon banner 300x250 Final 01 theofilos 

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

banner xatzipetros 23 3 2017

cyclades260x120

Απόψεις

IMAGE
Η εκδρομή στα Σκόπια - Του Γιώργου Βακόνδιου
Χθες 2 Απριλίου ο Τσίπρας επισκεύθηκε την πόλη των...

Περισσότερα

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!