Fragkiskos 14 3 2017

                                   

Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Ταύτιση περιφερειακής αρχής και μειοψηφίας στην αντιλαϊκή πολιτική»

xatzigianni sigalas

«Στρατηγική ταύτιση στην αντιλαϊκή πολιτική που υποστηρίζουν» διαπιστώνει μεταξύ περιφερειακής αρχής και παρατάξεων της μειοψηφίας η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, η οποία υποστηρίζει ότι μοναδικό τους μέλημα είναι «η συνύφανση της δράσης της Τοπικής Διοίκησης με τις επιχειρήσεις».

Κατά την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποβάθμιση του περιφερειακού συμβουλίου συνιστά «η πλήρης απουσία συζήτησης των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων», καθώς και το γεγονός ότι δεν καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική που οδηγεί τον λαό στην απόγνωση, τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματική τους δύναμη και να κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ:
Εμφανείς οι προσωπικές αιχμές στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει - ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα -, μεταξύ περιφερειακής αρχής και παρατάξεων της μειοψηφίας, όπως και των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων, που βολεύουν τελικά στη συγκάλυψη της στρατηγικής τους ταύτισης στην αντιλαϊκή πολιτική που υποστηρίζουν.
Η υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκινά πρωτίστως, από την πλήρη απουσία συζήτησης των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων που οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες. Βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν θίγεται, δεν καταγγέλλεται καν η πολιτική που καταβαραθρώνει μισθούς, συντάξεις, νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, καταστρέφει μικρές επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, παροχές και δημόσια περιουσία.
Αντίθετα διαγκωνίζονται για το ποιος είναι πιο ικανός να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ποιος θα εφαρμόσει σωστά τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού, για να λυμαίνεται «δίκαια» ο πλούτος και το υστέρημα του λαού από σωτήρες «επενδυτές».
Απαιτούν από κοινού εδώ και χρόνια περισσότερη αυτονομία και οικονομική αυτοτέλεια στη Τοπική Διοίκηση, για να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στην σύνδεση και τη συνύφανση της δράσης της Τ.Δ. με τις επιχειρήσεις. Δεν διστάζουν να γίνουν φοροκυνηγοί των λαϊκών στρωμάτων που λυγίζουν από τη στυγνή φορολογία και τις κατασχέσεις. Εκεί υπάρχει συναίνεση, εκεί τρέχουν να βγουν πρώτοι, αφήνοντας πίσω έναν λαό που φορτώνεται στη πλάτη του το τίμημα, της «εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης», όπως διατρανώθηκε και στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ευθυγραμμιζόμενοι με την κυβέρνηση.
Ας μη σηκώσουν οι νησιώτες αυτό το αβάσταχτο βάρος, που τους καλούν κυβέρνηση,επιχειρηματικοί όμιλοι και τοπικοί άρχοντες, γιατί δεν έχουν κανένα συμφέρον. Είτε με φιέστες, είτε μέσα από Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, με Καποδίστρια, με Καλλικράτη, με Κλεισθένη ή ό,τι άλλο εφεύρουν, οι μόνες ανάγκες που ικανοποιούνται είναι αυτές των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και στους βιοπαλαιστές πετάνε ψίχουλα. Αυτό το σακάτεμα της ζωής του δεν πρέπει να επιτρέψει ο ίδιος ο λαός, με όσες διαβουλεύσεις κι αν προσπαθήσουν να τον βάλουν κάτω από τη σημαία των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Οργάνωση, πλατιά συμμαχία και αντεπίθεση ενάντια στα αντιλαϊκά τους σχέδια είναι η μόνη επιλογή που συμφέρει τα λαϊκά στρώματα. Σ’ αυτή τη προσπάθεια βρίσκεται παρούσα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, μέσα από το αντιδραστικό πλαίσιο, με τη δύναμη που μας εμπιστεύθηκε ο κόσμος διεκδικούμε, ενημερώνουμε, παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να συνειδητοποιήσει την πραγματική του δύναμη ο λαός, να την εμπιστευθεί και να κερδίσει τη ζωή που του αξίζει.10 2 2019 PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2 logou xari teliko

ktiniatriko kentro300x250 theofilos tselentis

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

banner xatzipetros 23 3 2017

cyclades260x120

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!