Fragkiskos 14 3 2017

                                   

tortuga

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου για την πυρκαγιά στην Πάρο: «Το νησί ενήργησε ενωμένο»

fotia paros ioylios 2018

Το γεγονός του αποτελεσματικού συντονισμού και της άμεσης αντιμετώπισης, με κάθε διαθέσιμο μέσο, της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάρο την 1η Αυγούστου, τονίζει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν, γίνεται αναδρομή όλων των ενεργειών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης, με την Ο.Μ. να καλεί Κυβέρνηση και Περιφέρεια να προβούν σε χρηματοδότηση του δήμου προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που υπέστη ο ΧΥΤΑ, αλλά και να υλοποιηθούν κι άλλα έργα που θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.
«Η Πάρος μπροστά στο κίνδυνο μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής, ενήργησε ενωμένη και αυτό αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του νησιού μας» καταλήγει η ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε σε δύσβατη περιοχή, από άγνωστη προς το παρόν αιτία, την 1ηΑυγούστου και αναζωπυρώθηκε την επομένη, προκάλεσε σοβαρή οικολογική καταστροφή στο εσωτερικό του νησιού μας και προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Η επέμβαση του κράτους ήταν άμεση, με εναέρια μέσα και με δυνάμεις που στάλθηκαν στο νησί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του τοπικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Κυβερνητικοί βουλευτές του νομού επικοινώνησαν με τον Έπαρχο Πάρου για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης και τον καλύτερο συντονισμό.
Επίσης, ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, βουλευτής Πειραιώς του κόμματος και φίλος της Πάρου, που βρίσκεται στο νησί, επισκέφτηκε τον χώρο της φωτιάς και έχοντας ζωντανή εικόνα της έντασης και του μεγέθους της, ενημέρωσε από τη δική του πλευρά το αρμόδιο Υπουργείο.
Η Οργάνωσή μας συγχαίρει του εθελοντές και το παράρτημα του ΕΟΔ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) Κυκλάδων, που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή της φωτιάς για να συμβάλουν στην κατάσβεση.
Επισημαίνει επίσης τις παρεμβάσεις του Επάρχου Πάρου Αντιπάρου, Κώστα Μπιζά, προς την πυροσβεστική υπηρεσία και τους βουλευτές του νομού καθώς και τη συνεχή προσπάθεια των εργαζομένων στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ, που συντονίστηκαν από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Μανώλη Μαλαματένιο.
Καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει το Δήμο ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που υπέστη ο ΧΥΤΑ και επίσης να χρηματοδοτήσει την κατασκευή δεύτερου κυττάρου ή άλλου έργου που θα προτείνει το νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
Η Πάρος μπροστά στο κίνδυνο μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής, ενήργησε ενωμένη και αυτό αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του νησιού μας.16 8 2018  ktel valindras megalo PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2

ktiniatriko kentro300x250PARTSINEBELOS aygoustosgaliotos 2se 300x250theofilos tselentisfestival naxou 2018

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

banner xatzipetros 23 3 2017

cyclades260x120

Απόψεις

IMAGE
Οδοιπορικό στην τέχνη μέσα από τα μάτια της Νάξου - Ελαιόλιθος 2018
Ανηφορίζοντας από τη Νάξο προς το χωριό Μονή και...

Περισσότερα

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!