Fragkiskos 14 3 2017

                                   

  Korres catering banner Angelis 2

Κινητοποιήσεις στη Σύρο για το πολυνομοσχέδιο

apergia 12 noembrioy 1

Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (στις 12:00) και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου (στις 13:30) θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση και το νέο πολυνομοσχέδιο «σκούπα».

Επίσης, για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έχουν προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση, επίσης μπροστά στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (στις 12:00) και 24ωρη απεργία των καθηγητών, στην οποία συμμετέχει η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
Ανακοινώσεις για το πολυνομοσχέδιο εξέδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου:
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μπροστά στην αιφνιδιαστική μεθόδευση της συγκυβέρνησης για την ψήφιση με την διαδικασία του επείγοντος του νόμου με τα προαπαιτούμενα της λεγόμενης 3ης αξιολόγησης, αποφασίζει για την συμμετοχή του Συλλόγου μας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας την Παρασκευή 12 και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δείχνοντας στην πράξη πώς εννοεί τη δημοκρατία, φέρνει ... νύχτα ένα ακόμη άθλιο πολυνομοσχέδιο - σκούπα, συνέχεια των προηγούμενων νομοσχεδίων/κυβερνήσεων. Καλείται η Βουλή να εγκρίνει ένα προαποφασισμένο κείμενο 400 άρθρων και 629 σελίδων με πληθώρα αντιλαϊκών διατάξεων με την προσχηματική διαδικασία του επείγοντος, προκειμένου να μην ενημερωθούν οι πολίτες για το μαύρο περιεχόμενό του. Από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτουν ανάμεσα σε άλλα:
*υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία
*θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη από 500 ευρώ
*ιδιωτικοποίηση ορυκτού πλούτου
*ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τις πρακτικές του ....ΟΟΣΑ
*ιδιώτες προϊστάμενους στο νέο κτηματολόγιο/ νέο «ανταποδοτικό» χαράτσωμα για τις υπηρεσίες του
*ιδιώτες στις επιμετρήσεις δημοσίων έργων
*συγχωνεύσεις σχολείων/ μειώσεις θέσεων εκπαιδευτικών/ σχολικές τάξεις πάνω από 25 μαθητών
*νέο χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων για φάρμακα και υγεία
*νέες περικοπές στα επιδόματα τέκνων και ανθυγιεινής εργασίας
Ειδικά για το κατακτημένο με αιματηρούς αγώνες δικαίωμα της απεργίας αποτελεί μνημείο θράσους η απαίτηση για αυξημένη απαρτία στην απόφαση προκήρυξη απεργίας, ειδικά μέσα στο καθεστώς της εργοδοτικής τρομοκρατίας, από αυτούς που κυβερνάνε με καλπονοθευτικούς νόμους, ενώ ψήφισαν ή διατηρούν διατάξεις για τις «ενώσεις προσώπων» όπου με 15 πρόθυμα μέλη καταργούν συλλογικές συμβάσεις...
Όταν κυβέρνηση - επιχειρηματικοί όμιλοι και δανειστές μιλάνε για «ανάπτυξη» και τέλος των μνημονίων, είναι φανερό ότι δεν τους είναι αρκετό οι εργαζόμενοι να είναι φθηνοί και χωρίς σταθερό ωράριο. Θα πρέπει να είναι απογυμνωμένοι από κάθε συλλογικό δικαίωμα, όπως αυτό των συλλογικών συμβάσεων και της απεργίας, ώστε να μη μπορούν να διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Το νέο πολυνομοσχέδιο υλοποιεί όλα τα συμφωνημένα με τους δανειστές αντεργατικά μέτρα, που τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους, ενώ διατηρεί και νομιμοποιεί όλα τα προηγούμενα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα, πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα. Βαρύ τίμημα πρέπει να πληρώσουν και εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ) που κάνουν πλάτη για να περάσει αυτή η σκληρή επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, οι ηγεσίες που σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Οι εργαζόμενοι θυμόμαστε ότι το απεργιακό δικαίωμα κατακτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες. Οι ταξικές ηγεσίες εκείνων των εποχών δεν «υποκλίνονταν» στις δυσκολίες και τις θυσίες, ούτε στους αρνητικούς συσχετισμούς που υπήρχαν τότε στο κίνημα. Έμπαιναν μπροστά, άνοιγαν δρόμο, έδιναν μάχες, μάχες με αμφίβολα πολλές φορές αποτελέσματα, για να φτάσουμε να μιλάμε εμείς για κατακτήσεις και δικαιώματα.
Ξέρουμε ότι αυτό που φοβίζει όλα τα κόμματα που υπηρετούν την «αγορά», τον ΣΕΒ, το κεφάλαιο, τα θεσμικά τους όργανα και τους μηχανισμούς τους είναι η συλλογική δράση, η συλλογική μας απόφαση να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα δικαιούμαστε για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Αυτό τους φοβίζει και παίρνουν τα μέτρα τους...
Δε θα τους περάσει. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι. Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά.
Αγωνιζόμαστε:
*Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων των μνημονίων.
*Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
*Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.
*Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
*Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση.

Κοινή Ανακοίνωση Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων - Σύλλογου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου:
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ
Μεγάλων διαστάσεων αντιδραστική εξέλιξη αποτελεί το εκπαιδευτικό μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την τρόικα (θεσμούς) και τον Υπουργό Παιδείας στα πλαίσια της Γ’ αξιολόγησης. Μέρος αυτού, περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, στις 9 Γενάρη.
Ό,τι δεν έχει συμπεριληφθεί τώρα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και υπογράψει να νομοθετηθεί από το 3ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και μετά. Αποτελείται από πλήθος αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων σε Α/βάθμια, Β/βάθμια και Γ/βάθμια εκπαίδευση.
Ειδικότερα:
α) την κατάργηση της ώρας της σίτισης ως διδακτικό ωράριο και για τους υπεύθυνους του ολοημέρου
β) 30ωρο υποχρεωτικής παραμονής με νέο καθηκοντολόγιο που περιλαμβάνει νέα εξωδιδακτικά καθήκοντα ακόμα και την παροχή σχολικών γευμάτων στους μαθητές
γ) Αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων και αξιολόγηση εκπαιδευτικών
δ) Νέες συγχωνεύσεις Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή μπροστά στην γ’ αξιολόγηση( άρθρο 246) καθορίζει τα νέα κριτήρια συγχωνεύσεων/καταργήσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι επαναφέρει τη συζήτηση για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων που ζήσαμε επί Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου. Συγκεκριμένα αναφέρει ως ένα από τα κριτήρια των συγχωνεύσεων: την οργανικότητα προκειμένου για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 1566/85 (άρθρο 4, παράγραφος 6). Μόνο που εκεί ο 1566/85 καθορίζει ως 6θέσιο το σχολείο που έχει 151 και πάνω μαθητές (!!!). Η απλή διαίρεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένα σχολείο για να έχει οργανικότητα 6θεσίου χρειάζεται να έχει σε όλες τις τάξεις του 25 μαθητές και σε μία 26 (!!!), δηλαδή πάνω από το σημερινό όριο μαθητών ανά τμήμα, ενώ για να είναι 12θέσιο 311 μαθητές δηλαδή 27.5 μαθητές ανά τμήμα.
Όλα τα σχολεία μας βρίσκονται υπό τη μέγγενη της μνημονιακής βαρβαρότητας.
Εξάλλου το Υπουργείο Παιδείας λίγες ημέρες πριν κατέθεσε μια αντιεκπαιδευτική πρόταση για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό 430 σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα ανάμεσα στις οποίες είναι το νησί της Κύθνου και η περιοχή Κόρθι της Άνδρου, γεγονός που για άλλη μια φορά δεν λαμβάνει υπόψη τη νησιωτικότητα και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ζωής, εργασίας και μετακίνησης των συναδέλφων που ζουν και εργάζονται στις συγκεκριμένες περιοχές. Εξάλλου στις συγκεκριμένες περιοχές υπηρετούν πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές και η ήδη δύσκολη στελέχωση των σχολείων των περιοχών αυτών αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη ελλείψει κινήτρων.
Η πολιτική αυτή είναι μια πολιτική διαιώνισης της ανεργίας και της ελαστικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που οδηγεί στην κλίνη του Προκρούστη τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Ταυτόχρονα η 3η αξιολόγηση φέρνει:
*νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνοι και πολύτεκνοι) και στις συντάξεις μέχρι και 40% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους καθώς σύμφωνα με το Ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), γίνεται επανυπολογισμός και από 1/1/2019 καταργείται η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων
*επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο
*γενίκευση των πλειστηριασμών για να μεταφερθεί τεράστιος πλούτος από τη λαϊκή κατοικία στα ξένα FUNDS και τις τράπεζες ενώ θέλουν να επεκτείνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και για τα χρέη προς το δημόσιο.
Η υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα εργατών, περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της Γ’ αξιολόγησης. Απαγορεύει πρακτικά την προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς θέτει προϋπόθεση τη συμμετοχή 50% + 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στη ΓΣ. Κυβέρνηση και θεσμοί προσπαθούν να δώσουν ένα αποφασιστικό χτύπημα, στη συλλογικότητα των εργαζόμενων στη βάση, στο πρωτοβάθμιο σωματείο.
Κυβέρνηση - ΕΕ - Κεφάλαιο δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Τα μέτρα της 3ης Αξιολόγησης δεν πρέπει να εφαρμοστούν.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/01 στις 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου.

(φωτό: αρχείου)VIDALIS 11 01 2018valindras megalo

Βρείτε μας στο Facebook

PANTELIAS NAXOSTIMES 270X130px 2 DETSIS KOUZINES BANNER 2 theofilos

aggelies2 odigos2 mynaxos

Προτάσεις

klouvatos

banner xatzipetros 23 3 2017

hallogreece new

cyclades260x120

ecxeptional

Απόψεις

IMAGE
Γιώργος Βακόνδιος: ΓΚΡΙΣ ΙΖ ΚΑΜ ΜΠΑΚ
Του Γιώργου Βακόνδιου Τα Αγγλικά του πρωθυπουργού της...

Περισσότερα

Φωτογραφία της Ημέρας

Συνδεθείτε και ανεβάστε την καλύτερη φωτογραφία σας και εμείς σύντομα θα την δημοσιεύσουμε.
+ Ανεβάστε την εδώ!